29.7.2014
ID: 2319

Návrh reformy súdneho konania

​Po Správnom súdnom poriadku bola predložená na odbornú diskusiu ďalšia časť rekodifikácie civilného práva procesného – Civilný sporový poriadok.

Komisia pre rekodifikáciu civilného práva procesného zverejnila návrh paragrafového znenia ďalšieho nosného kódexu novej úpravy civilného práva procesného – Civilného sporového poriadku.

Návrh nového kódexu je uverejnený na stránke MS SR. Civilný sporový poriadok je jedným z troch kódexov, ktoré v zmysle vládou SR schváleného legislatívneho zámeru nahradia súčasný Občiansky súdny poriadok. Civilný sporový poriadok bude upravovať postup súdu, strán a osôb zúčastnených na konaní pri prejednávaní a rozhodovaní sporov. Takzvané mimosporové veci a postup súdu v správnom súdnictve bude upravený v osobitných kódexoch. Nové kódexy prispejú k efektívnejšiemu, rýchlejšiemu a spravodlivejšiemu súdnemu konaniu a k účinnejšej ochrane práv fyzických i právnických osôb. Návrh reformy bude predložený do medzirezortného pripomienkového konania v mesiaci september.


Zdroj: Ministerstvo spravodlivosti SR


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk