28.4.2016
ID: 3311

V Acrosse sa dajú zhodnotiť aj zážitky

30a542c3c32f5106fdeeda93c584a136/salamandra.jpg
Zdroj: Across Private Investments

Komerčné oznámenie

Aktivity z oblasti cestovného ruchu a hotelierstva sú jednou z hlavných oblastí, do ktorých spoločnosť Across Private Investments investuje spolu so svojimi klientmi. Do tohto sektora sme vstúpili v roku 2008 s cieľom - postupným investovaním - vytvoriť konsolidovanú sieť hotelových zariadení dostatočnej veľkosti na efektívne spravovanie.

Typickými investičnými akvizíciami sú zariadenia, ktoré majú  jedinečnú polohu, alebo sa špecializujú na poskytovanie hotelových služieb najvyššej kvality. Aktivity skupiny Across v oblasti hotelierstva a cestovného ruchu zastrešuje spoločnosť Prime Tourist Resorts (PTR). Medzi najvýznamnejšie investície na Slovensku patrí Horský hotel Sliezsky dom, Hotel Salamandra a Lyžiarske stredisko Salamandra Resort. Oba hotely poskytujú služby najvyššej kvality, čím priťahujú neustále viac a viac klientov.

Celkové tržby oboch hotelov dosiahli v roku 2015 hodnotu 2,7 mil. EUR,  čo predstavuje medziročne 30-percentný nárast tržieb a teda aj postupné napĺňanie očakávaní investora. K dobrým finančným výsledkom prispelo významnou mierou stredisko Salamandra Resort, ktoré v roku 2015 dosiahlo tržby v objeme takmer 1,8 mil. EUR, čo je viac ako 40-percentný nárast oproti roku 2014. Hotel Sliezsky dom dosiahol v roku 2015  tržby 0,9 mil. EUR a prilepšil si tak oproti predchádzajúcemu obdobiu o  17 %.

Salamandra Resort je najjužnejším lyžiarskym strediskom na Slovensku a zároveň nádherným miestom na trávenie letnej dovolenky v prostredí Štiavnických vrchov. Stredisko vzniklo v decembri 2009. Hotel Salamandra, ktorý je súčasťou strediska, je v prevádzke od roku 2012. Vo svojich začiatkoch bol Salamandra Resort známy ako lyžiarske stredisko. Po dobudovaní okolia je ideálnym miestom na relax a aktívny oddych počas celého roka. Štvorsedačková lanovka, ktorá v zime vyváža lyžiarov na zjazdovku, funguje aj počas letných prázdnin, kedy vyváža turistov a cyklistov na hrebeňové túry alebo na Flow Trailovú cyklotrasu. V areáli Salamandra Resort sa nachádza Hodrušský tajch, vhodný počas leta aj na kúpanie. Vďaka dvom novým multifunkčným ihriskám, ktoré pribudli v rezorte v roku 2015, sa možnosti trávenia voľného času významne rozširujú. Poloha a kvalita služieb hotela  je tiež dôvodom, prečo významne rastie záujem aj firemných klientov. V priestoroch hotelového areálu organizujú konferencie a iné firemné akcie.

Hotel Sliezsky dom je situovaný vo výške 1670 metrov nad morom, čím je najvyššie položeným horským hotelom  na Slovensku. Vďaka svojej polohe je obľúbeným východiskovým miestom nielen pre náročné túry a prechádzky, ale aj štartovacím bodom na výstup na najvyšší vrchol Slovenska, Gerlachovský štít. Pre turistickú klientelu tu v tomto roku plánujú rozšíriť kapacitu turistickej jedálne, ktorá sa nachádza hneď v susedstve hotela.

Medzi aktivity Acrossu v oblasti hotelierstva a cestovného ruchu spadá aj hotelová sieť Sunčani Hvar Hotels v atraktívnej lokalite Chorvátska. Kľúčové projekty investičnej skupiny v ďalších oblastiach sú v energetike, realitách, ďalej v segmente finančných služieb a zdravotníctva, a to v regiónoch Slovensko, Čechy a Chorvátsko.


Across Private Investments

Atraktívne investičné príležitosti na www.across.sk.


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk