Poslať článok e-mailom

E-mail príjemcu:*
Vaše meno:*
E-mail odosielateľa:*
*) povinné položky
18.2.2021
ID: 5021

Dentons poskytla právne poradenstvo v súvislosti s predajom platformy Exponea americkej spoločnosti BloomReach

493c8247128545f9f6fd6e4d8e85c4bf/Dentons.png
Zdroj: Dentons Europe CS LLP

Advokátska kancelária Dentons poskytovala právne poradenstvo rodinnej firme Ivana Chrenka, spolupracujúc s firemným dlhoročným dôveryhodným právnym poradcom Law & Trust, v súvislosti s predajom spoločnosti Exponea, poprednej európskej platformy pre dáta a skúsenosti zákazníkov, spoločnosti BloomReach, americkej platforme elektronického obchodovania eCommerce podporovanej rizikovým kapitálom. V súvisiacej transakcii spoločnosť Sixth Street Growth investovala do BloomReach 150 miliónov USD.

Vedúce postavenie BloomReach na trhu s produktami pre vyhľadávanie, inzerciu a správu obsahu v kombinácii s najlepšou zákazníckou dátovou platformou a marketingovou automatizáciou Exponea, majú za cieľ vytvoriť vôbec prvý skutočne integrovaný produkt a súbor údajov o zákazníkoch.

Partner Rob Irving (Budapešť) viedol tím Dentons podporovaný partnerom Jurajom Gyárfášom (Bratislava).

„Technológia poskytujúca riešenia šité na mieru zákazníkom, je rýchlo sa rozvíjajúcim trhom a sme potešení, že sme mali možnosť podporiť nášho klienta v tomto strategickom partnerstve,“ uviedol Rob Irving, Co-chair Európskej a globálnej private equity skupiny.

„Takéto transakcie poukazujú na naše silné stránky v oblasti cezhraničných fúzií a akvizícií, ako aj na naše schopnosti pomáhať popredným technologickým spoločnostiam na trhu, akou je Exponea, v ich rozvoji a raste v strednej a východnej Európe a mimo nej,“ dodal Juraj Gyárfáš, vedúci M&A praxe v bratislavskej kancelárii Dentons.

Dentons nedávno tiež poskytoval poradenstvo slovenskému Sli.do. pri jeho predaji technologickému gigantu zo Silicon Valley spoločnosti Cisco Systems. Medzi ďalšie nedávne technologické obchody patrí poradenstvo pri predaji spoločnosti Idealista, vedúcej platformy pre inzerciu nehnuteľností v južnej Európe, spoločnosti EQT za 1,32 miliardy eur. Advokátska kancelária BASEAK, ktorá spolupracuje s tureckou pobočkou Dentons, navyše poskytovala právne poradenstvo pri predaji tureckej spoločnosti pre mobilné hry Peak to Zyng v hodnote 1,8 miliárd USD.


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk