Poslať článok e-mailom

E-mail príjemcu:*
Vaše meno:*
E-mail odosielateľa:*
*) povinné položky
25.1.2019
ID: 4374

Dentons spúšťa interaktívny nástroj pre vyhľadávanie a porovnávanie právnych predpisov týkajúcich sa registrov transparentnosti na všetkých trhoch EÚ s podporou Nextlaw Referral Network

4cae72ba7194bd3b9e89fa0d068c0012/Dentons.png
Zdroj: Dentons Europe CS LLP

Dentons, najväčšia advokátska kancelária na svete, spolupracovala s Nextlaw Referral Network, aby rozšírila svoj interaktívny nástroj pre vyhľadávanie a porovnávanie právnych predpisov týkajúcich sa registrov transparentnosti vo všetkých 28 krajinách Európskej únie.

Inovatívny online nástroj poskytuje prehľad implementácie príslušného právneho predpisu o registri transparentnosti v každej krajine EÚ a jasne definuje požiadavky a proces registrácie. Poskytuje tiež odkaz na register v každej krajine, ako aj informácie týkajúce sa prístupu a sankcií. Používatelia môžu vyhľadať konkrétnu jurisdikciu alebo porovnať predpisy naraz v troch krajinách EÚ. Tento nástroj je bezplatný a je k dispozícii na www.transparencyregisterlaws.com. Je užitočným zdrojom pre spoločnosti a súkromné investičné spoločnosti pôsobiace v EÚ a je mimoriadne cenný zdroj pri právnych auditoch obchodných partnerov a pre dodržiavanie ich právnych predpisov proti legalizácii príjmov z trestnej činnosti.
 
Zatiaľ čo pôvodná platforma, ktorá sa spustila v októbri 2018, zahŕňala 13 krajín EÚ, v ktorých má Dentons v súčasnosti svoje kancelárie, nová verzia pridáva ďalších 15 krajín, čím pokryje celú Európsku úniu. Analýzy novo pridaných jurisdikcií boli poskytnuté členskými spoločnosťami Nextlaw Referral Network.
 
Rainer Markfort, partner v Berlíne a vedúci skupiny Dentons Europe Compliance Group, povedal: "Dodržiavanie požiadaviek na transparentnosť a proti legalizácii príjmov z trestnej činnosti je pre spoločnosti, ktoré fungujú cezhranične, mimoriadne náročné, pretože existujú výrazné rozdiely v spôsobe, akým boli registre transparentnosti implementované v rôznych jurisdikciách. Veríme, že mať jediný referenčný zdroj pre všetky krajiny EÚ bude pre našich klientov neoceniteľné."
 
Spoločnosť Dentons založila Nextlaw Referral Network v roku 2016, aby spojila klientov a vysoko kvalitné právne talenty po celom svete. Hoci je členstvo v sieti bezplatné, právnické firmy sa pred prijatím podrobujú dôkladnému overovaciemu procesu na posúdenie kvality.
 
Jeff Modisett, CEO firmy Nextlaw Referral Network, povedal: "Nextlaw Referral Network umožňuje svojim členom rýchlo nájsť právnika, ktorý má potrebné vedomosti, ktoré členovia a ich klienti potrebujú v 200 krajinách po celom svete. Tento projekt - prvá celoeurópska myšlienková spolupráca medzi Dentons a Nextlaw Referral Network - je skvelou ilustráciou sily a agilnosti tejto siete. "

Dentons právnici pripravili analýzy Belgicka, Českej republiky, Francúzska, Nemecka, Maďarska, Talianska, Luxemburska, Holandska, Poľska, Rumunska, Slovenska, Španielska a Spojeného kráľovstva. Ďalšími prispievateľmi boli:
 
Rakúsko: Binder Grösswang
Bulharsko: Djingov Gouginski Kyutchukov & Velichkov (DGKV)
Chorvátsko: Cacic & Partners
Cyprus: Harneys
Dánsko: Lundgrens
Estónsko, Lotyšsko a Litva: Sorainen
Fínsko: HPP
Grécko: Zepos a Yannopoulos
Írsko: Walker
Malta: GVZH Advocated
Portugalsko: PLMJ
Slovinsko: Karanovic & Partners v spolupráci s miestnymi advokátmi
Švédsko: Setterwalls


Dentons Europe CS LLP, organizačná zložka


Business Garden Štefánikova
Štefánikova 15
Bratislava, 811 05

Tel.:   +421 2 2066 0111


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk