Poslať článok e-mailom

E-mail príjemcu:*
Vaše meno:*
E-mail odosielateľa:*
*) povinné položky
25.8.2021
ID: 5191

Hodnota skupiny HAVEL & PARTNERS je takmer 92 miliónov eur

4b24406336c09632c391d7ff37b9cda9/HAVEL PARTNERS_SK_logo_inverzni.png
Zdroj: HAVEL & PARTNERS

Hodnota advokátskej kancelárie HAVEL & PARTNERS vrátane slovenskej kancelárie a vzdelávacej Akadémie je podľa analýzy poradenskej spoločnosti Patria Corporate Finance takmer 80 miliónov eur (2 miliardy českých korún). Ocenenie celej skupiny zahŕňajúcej aj inkasnú agentúru Cash Collectors a ďalšie subjekty v rámci celej skupiny potom podľa štúdie dosahuje takmer 92 miliónov eur (2,3 miliardy českých korún). Valuáciu si nechala HAVEL & PARTNERS vypracovať v súvislosti s 20. výročím kancelárie.

Valuáciu vypracovala renomovaná poradenská spoločnosť Patria Corporate Finance na základe výnosových a komparatívnych metód oceňovania spoločností. V rámci analýzy stanovila celkovú hodnotu skupiny HAVEL & PARTNERS k dátumu 31. 12. 2020 na 2 289 mil. Kč (91 560 000 eur). To je viac než dvojnásobok hodnoty z roku 2014, kedy bola na základe štúdie hodnota skupiny vyčíslená naposledy.

„Ocenenie potvrdzuje našu mimoriadne silnú pozíciu na advokátskom trhu v strednej Európe, pretože hodnota cez 80 miliónov eur je u právnickej firmy, ktorá pôsobí len v dvoch jurisdikciách, úplne výnimočná. Nepretržitý ekonomický rast firmy už od jej založenia a jej dlhodobá ekonomická stabilita sú tiež potvrdením pre našich klientov a obchodných partnerov, že spolupracujú s maximálne dôveryhodnou firmou s minimálnym rizikom,“ hovorí riadiaci partner Jaroslav Havel.

Vysoká hodnota valuácie sa podľa analýzy odvíja od toho, že HAVEL & PARTNERS je najväčšou nezávislou právnickou kanceláriou v strednej Európe a dlhodobo najúspešnejšou kanceláriou podľa získaných ratingov a ocenení v Českej republike i na Slovensku. K renomé a vysokej hodnote kancelárie prispievajú taktiež dlhodobo silný právny tím s rozsiahlym know-how v takmer všetkých odboroch práva, široké portfólio klientov, unikátne business development a CRM systém či strategické finančné riadenie spoločnosti a marketing.

Pravidelná valuácia spoločnosti umožňuje manažmentu spoločnosti získať prehľad o aktuálnej hodnote skupiny, čo prispieva k optimálnym strategickým rozhodnutiam pri riadení firmy a financovaní jej rozvoja. Dlhodobú výnimočnú ekonomickú kondíciu a úspešné riadenie spoločnosti potvrdzuje aj certifikát najvyššej dôveryhodnosti AAA Bisnode, ktorý za rok 2020 HAVEL & PARTNERS získala ako v Česku, tak i na Slovensku, a ktorý potvrdzuje spoľahlivosť a dôveryhodnosť spoločnosti a zaraďuje ju medzi ekonomicky najstabilnejšie firmy na trhu.

 

 


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk