Poslať článok e-mailom

E-mail príjemcu:*
Vaše meno:*
E-mail odosielateľa:*
*) povinné položky
2.10.2020
ID: 4906

Konsepti posilňuje svoju pozíciu na Slovensku

d877578b4c3bb884360f027c44d4a296/Konsepti_logo.png
Zdroj: shutterstock.com

Spoločnosť Konsepti, líder na trhu prémiového dizajnu a vybavenia interiéru v Českej republike, rozširuje svoje pôsobenie na Slovensku. Bratislavské Konsepti bolo založené už v roku 1997 a viedol ju, a z väčšiny vlastnil, arch. Boris Hrbáň, ktorý sa v budúcnosti bude venovať najmä developmentu (spoločnosť Imagine). Po transakcii sa tak zmenil pomer podielov na 80% vlastníctvo materskej spoločnosti Konsepti. Majetková transakcia je v súlade s dlhodobou víziou skupiny Premium Design Group, ktorá do českého Konsepti vstúpila pred dvoma rokmi.

„Príbeh nášho Konsepti v Bratislave bol od svojho začiatku v roku 1997 spojený s príbehom o pár rokov staršieho pražského Konsepti.  Naša blízkosť a spolupráca je vnímateľná nielen na spoločnom webe a e-shope, alebo na stránkach spoločného občasníka Komposti, ale aj pri našom vkuse, výbere značiek, prístupe k zákazníkom, či  ľudskej kompatibilite. Spoločne diskutujeme o tom, ako sa bude ďalej vyvíjať oblasť, v ktorej pôsobíme, a ako sa tento vývoj prejaví na našej spolupráci“, hovorí k tomu architekt Boris Hrbáň. 


Boris Hrbáň

V roku 2018 získala od Davida Řezníčka 50% podiel v českom Konsepti investičná skupina úspešných podnikateľov Jaroslava Havla, Jana Fidlera a Petra Němca - Premium Design Group (PDG). Skupina sa od začiatku netajila ambíciou stať sa do troch až piatich rokov stredoeurópskym lídrom na trhu s prémiovým interiérovým a exteriérovým vybavením.

„Na trhu probíhá mnoho změn, na které je třeba reagovat. Konsepti Bratislava má velký potenciál  a v užší spolupráci s pražskou společností a v rámci strategických plánů Premium Design Group může výrazně posílit. Je tu skvělý a odborně zdatný tým, nesmírná zkušenost a cit pro potřeby zákazníků. Určitě je na čem stavět.  Portfolio doplníme o další významné firmy, chceme se více věnovat B2B projektům, kancelářím, hotelům i restauracím a pracovat na zvyšování špičkového standardu v soukromých rezidenčních projektech“, dopĺňa David Řezníček, zakladateľ Konsepti.


David Řezníček

Rozhovory o bližšom prepojení Česka a Slovenska začali už pred niekoľkými mesiacmi a akvizícia je ich logickým výsledkom. Slovenský tým PDG aktuálne posilňuje Obchodný riaditeľ Martin Šalgo, ktorý prevezme rozvoj aktivít PDG na slovenskom trhu a zaujme taktiež funkciu výkonného riaditeľa slovenského Konsepti.

„Nadviazať na dlhoročné silné postavenie Konsepti na Slovensku je pre mňa veľká výzva, na ktorú sa nesmierne teším. Verím, že sa nám spoločne na úrovni skupiny Premium Design Group podarí efektívne prepojiť naše spoločnosti a značky tak, aby sme individuálnym i firemným klientom mohli ponúknuť široké portfólio našich riešení pre kompletné interiérové zariadenie. Čoraz väčší dôraz je kladený na to, kde žijeme, kde pracujeme a kde sa stretávame, a preto chceme byť silným partnerom, ktorý dlhodobo sprevádza našich zákazníkov a mení vnímanie dizajnu na nezabudnuteľný zážitok. V spolupráci s odbornou verejnosťou, architektami i dizájnérmi je mojím cieľom rozširovať povedomie o hodnote dizajnu, precíznej ručnej výrobe a tradície," uvedl Martin Šalgo.


Martin Šalgo

Martin Šalgo má viac než 13-ročné skúsenosti s predajom pre korporátnych i retailových klientov, rozvojom produktov a služieb pre firemné projekty, ako aj s vedením obchodného tímu. Posledných 7 rokov pôsobil v poradenskej spoločnosti PricewaterhouseCoopers, kde sa venoval rozvoju obchodných aktivít v rámci Slovenska aj regiónu Strednej a Východnej Európy. Na slovenskom trhu sa bude primárne venovať zvýšeniu povedomia o značkách Javorina, Konsepti a Royal Comfort, posilneniu účasti PDG firiem v kancelárskych a komerčných projektoch a taktiež rozvoju nadštandardnej zákazníckej spokojnosti.  
 


 

Bratislavský showroom Konsepti sa pred nedávnom presťahoval do nových priestorov na Zochovej ulici, kde zostáva aj po akvizícii.
 

KONSEPTI,spol. s r.o.

Komunardů 32
170 00 Praha 7

Tel:   +420 266 199 452
email: praha@konsepti.com


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk