Poslať článok e-mailom

E-mail príjemcu:*
Vaše meno:*
E-mail odosielateľa:*
*) povinné položky
21.2.2017
ID: 3613

Revízie zmlúv na papieri a v PDF: existuje aj jednoduchší spôsob?

e01906e7384b3cde276b7335194c4008/ABBY_jp.jpg
Zdroj: ABBYY

Komerčné oznámenie

Revízie dohôd, zmlúv a iných právnických dokumentov je bežná práca pre každého právnika. Keď vám dokument prichádza v textovom súbore (napríklad Microsoft Word), je úplne jasné, čo robiť: otvoríte ho vo Worde, urobíte svoje zmeny alebo pridáte komentáre. Až také jasné to však už nie je, ako dostanete vytlačený, zoskenovaný alebo sfotografovaný text zmluvy alebo jeho verziu v PDF. Bežná úloha sa tak značne skomplikuje a vyžiada si dlhší čas.

Ako jasne prepojiť vaše komentáre s príslušnými odsekmi? Ako navrhnúť zmeny do textu bez nutnosti prepisovať jeho veľkú časť? A úplne základné, ako zachovať integritu vašej otázky, najmä ak máte komentovať alebo navrhovať zmeny v tom istom dokumente? Ako profesionál ste už určite boli konfrontovaný s očakávaniami zákazníkov a ponúkate im vysoko kvalitné, logické a jasne zrozumiteľné odpovede. Ale načo by ste vy, vysoko vzdelaná, inteligentná osoba (a takisto výborne zarábajúca!) mali tráviť toľko času zbytočným prepisovaním?!

Nemusíte. Netreba strácať čas, netreba byť z toho nervózny, pretože sú tu softvérové nástroje na prácu s PDF a OCR, s ktorou je práca s PDF a skenovanými dokumentmi jednoduchá a pohodlná. Spoločnosť  ABBYY, najznámejší predstaviteľ dodávateľov tohto softvéru na Slovensku,  nedávno vydala zbrusu nový ABBYY FineReader 14 – multifunkčné riešenie na všetky   úlohy súvisiace s dokumentmi.

Vy i vaši klienti ste pravdepodobne zvyknutí na prácu s papierovými dokumentmi. FineReader prekonvertuje vytlačené dokumenty, obrázky akéhokoľvek druhu (skeny alebo fotografie dokumentov) na pohodlný a jednoducho upraviteľný dokument s 99 % presnosťou. Všetko formátovanie, číslovanie strán, päty a hlavičky budú rovnaké, ako v origináli.

Ak uprednostňujete prácu so súbormi PDF, FineReader 14 vám umožní zvýrazniť, anotovať a komentovať dokumenty PDF rovnako, ako súbory Word. Navyše môžete jednoducho upravovať text PDF, meniť obrázky, pridávať alebo otáčať strany. Všetka funkcionalita PDF v jednom nástroji.

FineReader 14 prichádza aj z funkciou, mimoriadne užitočnou pre právnikov – teraz môžete jedným kliknutím porovnať dve verzie toho istého dokumentu. Uložili ste si napríklad podpísanú papierovú zmluvu od partnera a chcete ju porovnať s pôvodným súborom Word. Žiadny problém! Programu ukáže rozdiely v texte medzi dokumentmi a zvýrazní príslušné zmeny.

ABBYY

Dnes je moderný softvér na OCR a prácu s PDF, ako je FineReader 14, skutočne príjemný a jednoduchý pri používaní. Je to softvér toho druhu, ktorý si môže nainštalovať ktokoľvek na počítač a okamžite ho začať používať. Vyskúšajte si ho sami – prevezmite si skúšobnú verziu FineReader a poučte sa na vlastnej skúsenosti, že práca s dokumentmi môže byť skutočne pohodlná.


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk