Poslať článok e-mailom

E-mail príjemcu:*
Vaše meno:*
E-mail odosielateľa:*
*) povinné položky
1.9.2017
ID: 3798upozornenie pre užívateľov

Prokurátor ÚŠP uzavrel dohodu s piatimi študentkami, ktoré podplácali docenta

Až päť dohôd o vine a treste uzavrel prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) s piatimi študentkami pre prečin podplácania ich docenta.

"Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal v stredu 23. augusta na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) návrh na schválenie dohody o vine a treste obvinenej Ivety S. pre prečin podplácania," uviedla pre TASR hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.
      
Táto študentka Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v máji tohto roku v Nových Zámkoch počas samotnej skúšky skrytým spôsobom poskytla finančnú hotovosť 20 eur, vloženú do Výkazu o štúdiu na vysokej škole ako úplatok skúšajúcemu pedagógovi docentovi P. S., v súvislosti s úspešným vykonaním postupovej skúšky z predmetu Vývinová psychológia.
      
"Prokurátor ÚŠP podal 23. augusta na ŠTS návrh na schválenie dohody o vine a treste obvinenej Slávky P. pre prečin podplácania," uviedla ďalej hovorkyňa. "Podobne táto študentka Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v máji 2017 v Nových Zámkoch počas samotnej skúšky skrytým spôsobom poskytla finančnú hotovosť a tentoraz 40 eur, vloženú do Výkazu o štúdiu na vysokej škole ako úplatok skúšajúcemu pedagógovi docentovi P. S., v súvislosti s úspešným vykonaním postupovej skúšky z predmetu Vývinová psychológia, ktorý jej súčasne do výkazu o štúdiu na vysokej škole antedatovane zapísal aj úspešné absolvovanie postupovej skúšky z predmetu Všeobecná psychológia," priblížila Tökölyová.
      
Rovnako postupovali aj ďalšie tri študentky. "Vo veci skúšajúceho docenta ešte nie je trestné stíhanie ukončené," dodala hovorkyňa ÚŠP.


Zdroj: TASR, 27. 8. 2017
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk