Poslať článok e-mailom

E-mail príjemcu:*
Vaše meno:*
E-mail odosielateľa:*
*) povinné položky
24.7.2017
ID: 3758upozornenie pre užívateľov

Udalosti uplynulého týždňa

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR vyčlenilo vo svojom rozpočte takmer päť miliónov eur na zlepšenie vybavenosti telocviční, ale aj výstavbu nových športových priestorov. Žiadosti o poskytnutie dotácie možno podávať do 29. septembra.

Vláda

Ťažko zdravotne postihnutým sa vráti na doplatkoch viac, limit sa rozšíri
17. júla (TASR) - Ťažko zdravotne postihnutých (ŤZP) má ochranný limit chrániť aj pred vysokými doplatkami za zdravotnícke pomôcky a dietetické potraviny. Navrhuje to ministerstvo zdravotníctva. V súčasnosti sa limit týka len liekov, zdravotné poisťovne vracajú pacientom doplatky, ktoré presiahnu 25 eur za tri mesiace. Aj táto suma sa zníži.

Vo viacerých štátnych nemocniciach ostávajú ich doterajší riaditelia
18. júla (TASR) - Viaceré štátne univerzitné a fakultné nemocnice budú aj naďalej viesť ich doterajší riaditelia. Ukázali to výsledky výberových konaní, ktoré zverejnilo ministerstvo zdravotníctva. Košickej univerzitnej nemocnici tak bude naďalej šéfovať Milan Maďar.

Samosprávy sa ešte môžu uchádzať o eurofondy na kompostovanie bioodpadu
18. júla (TASR) - Samosprávy sa ešte môžu uchádzať o eurofondy, ktoré im majú pomôcť s bioodpadom. Na obstaranie záhradných kompostérov na bioodpad produkovaný v domácnostiach je v aktuálnej výzve vyčlenených päť miliónov eur.

Ministerstvo školstva vyčlenilo pre školy takmer päť miliónov eur na telocvične
19. júla (TASR) - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR vyčlenilo vo svojom rozpočte takmer päť miliónov eur na zlepšenie vybavenosti telocviční, ale aj výstavbu nových športových priestorov. Žiadosti o poskytnutie dotácie možno podávať do 29. septembra.


NRSR

J. Rezník si prevzal dekrét o zvolení na post generálneho riaditeľa RTVS
17. júla (TASR) – Nový generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník si z rúk predsedu parlamentu Andreja Danka (SNS) a predsedu parlamentného výboru pre kultúru a médiá Dušana Jarjabka (Smer-SD) prevzal dekrét o zvolení do funkcie. Rezník na poste generálneho riaditeľa v auguste nahradí doterajšieho šéfa RTVS Václava Miku.


Ostatné

J. Rezník sa vzdal funkcie šéfa TASR, začína sa voľba nového riaditeľa
17. júla (TASR) – Tlačová agentúra Slovenskej republiky bude (TASR) mať dočasne nové vedenie. Jaroslav Rezník sa vzdal funkcie generálneho riaditeľa agentúry. Do zvolenia nového šéfa TASR ho na tomto poste nahradí doterajší riaditeľ stratégie TASR Vladimír Puchala. Vyplýva to z výsledkov zasadnutia Správnej rady TASR. Rezník sa v auguste ujme funkcie generálneho riaditeľa RTVS.

Univerzity dostanú vyše pol milióna eur na vzdelávanie odborníkov na eurofondy
18. júla (TASR) - Desať univerzít, osemnásť fakúlt a viac ako 576.000 eur z Operačného programu Technická pomoc sú súčasťou vzdelávacej iniciatívy, ktorej cieľom je prostredníctvom nových vyučovacích predmetov pripraviť mladých ľudí na prácu s eurofondmi. Domácich aj zahraničných lektorov a odborníkov z praxe školy zafinancujú z nenávratného finančného príspevku na základe zmlúv podpísaných s Úradom podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu.

Krajiny V4 a Izrael založia spoločnú pracovnú skupinu pre boj proti terorizmu
19. júla (TASR) - Na návrh izraelského premiéra Benjamina Netanjahua založí Izrael spolu s krajinami Vyšehradskej štvorky (V4) pracovnú skupinu pre boj proti terorizmu. Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán to oznámil dnes po stretnutí premiérov V4 s Netanjahuom v Budapešti. Ďalšou spoločnou pracovnou skupinou, na ktorej zriadení sa účastníci summitu dohodli, bude skupina pre spoluprácu v oblasti technológií. Predseda izraelskej vlády pozval premiérov Česka, Maďarska, Poľska a Slovenska na budúci rok na návštevu Izraela.

ZP preplatili vlani v zahraničí cez európsky preukaz ošetrenia za 16 mil. eur
20. júla (TASR) – Zdravotné poisťovne preplatili vlani na základe Európskeho preukazu zdravotného poistenia starostlivosť za viac ako 16 miliónov eur. Ošetriť v zahraničí potrebovali skôr muži než ženy a deti.

Zdroj: TASR
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk