Poslať článok e-mailom

E-mail príjemcu:*
Vaše meno:*
E-mail odosielateľa:*
*) povinné položky
2.9.2019
ID: 4575upozornenie pre užívateľov

Udalosti uplynulého týždňa

Ministerstvo hospodárstva SR vyhlásilo výzvu na predkladanie ponúk do aukcie na výber výkupcu zelenej elektriny. Výkupca elektriny bude vykupovať elektrinu od výrobcov a zároveň preberie zodpovednosť za odchýlku za menších výrobcov, ktorí majú právo na uvedenú podporu. Tento krok je súčasťou veľkej reformy obnoviteľných zdrojov energie, ktorá sa začala od januára.

Vláda

MDV SR vyhlasuje výber kandidáta na predsedu a podpredsedu Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb so sídlom v Bratislave

27.08.2019 - Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky vyhlasuje výber kandidáta na predsedu a podpredsedu Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb so sídlom v Bratislave.

Novým prezidentom Hasičského a záchranného zboru je plk. Ing. Pavol Nereča

27. 08. 2019 - Ministerka vnútra Slovenskej republiky Denisa Saková v utorok 27. augusta 2019  na pôde Prezídia HaZZ vymenovala do funkcie prezidenta Hasičského a záchranného zboru plk. Ing. Pavla Nereču po tom, čo z tejto funkcie na vlastnú žiadosť 26. augusta odišiel generál Alexander Nejedlý.

Sme pripravení blokovať obchodnú dohodu s krajinami Južnej Ameriky
28. 08. 2019 - Výzva na zastavenie dovozu potravín z Brazílie a zastavenie klčovania Amazonského pralesa. Ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná (SNS) je pripravená na Rade EÚ pre poľnohospodárstvo a rybolov blokovať uzatvorenie obchodnej dohody s krajinami Južnej Ameriky (Mercosur). Dôvodom sú potravinové škandály v minulosti, nízke štandardy v oblasti kvality a bezpečnosti potravín, ale najmä devastovanie Amazonského pralesa.

Ministerstvo hospodárstva bude historicky prvýkrát vyberať výkupcov zelenej elektriny

29. 08. 2019 - Ministerstvo hospodárstva SR vyhlásilo výzvu na predkladanie ponúk do aukcie na výber výkupcu zelenej elektriny. Výkupca elektriny bude vykupovať elektrinu od výrobcov a zároveň preberie zodpovednosť za odchýlku za menších výrobcov, ktorí majú právo na uvedenú podporu. Tento krok je súčasťou veľkej reformy obnoviteľných zdrojov energie, ktorá sa začala od januára.

Ozbrojené sily potvrdili, že sú stabilným a silným pilierom bezpečnostného systému Slovenskej republiky

30.08.2019 - Ozbrojené sily Slovenskej republiky potvrdili, že sú stabilným a silným pilierom bezpečnostného systému štátu, plne pripraveným na jeho obranu. Uviedol to minister obrany SR Peter Gajdoš počas tlačovej konferencie k vyhodnoteniu slávnostnej vojenskej prehliadky, ktorá sa uskutočnila v Banskej Bystrici pri príležitosti 75. výročia Slovenského národného povstania.

M. Lajčák vystúpil na neformálnom stretnutí ministrov zahraničných vecí krajín EÚ v Helsinkách
30.8.2019 - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslav Lajčák sa v dňoch 29. a 30. augusta 2019 zúčastnil na neformálnom stretnutí ministrov zahraničných vecí členských krajín Európskej únie v Helsinkách (tzv. formát Gymnich). Tieto zasadnutia sa vyznačujú tradične hĺbkovou strategickou diskusiou o aktuálnych otázkach, prioritách a výzvach pre spoločnú zahraničnú a bezpečnostnú politiku EÚ s tým, že neformálny charakter debát umožňuje šéfom diplomacií hovoriť o stanovených témach v oveľa otvorenejšej, ako tomu býva obvykle na radách pre zahraničné veci (FAC).

NRSR

Andrej Danko: Klaniam sa hrdinom SNP. Odkaz tohto významného míľnika histórie je v súčasnosti aktuálnejší ako kedykoľvek predtým
29. 08. 2019 - Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Andrej Danko sa vo štvrtok zúčastnil veľkolepých osláv v Banskej Bystrici pri príležitosti 75. výročia Slovenského národného povstania. Vo svojom príhovore počas tohto významného dňa poďakoval hrdinom, ktorí riskovali svoje životy. Zároveň apeloval na to, aby bol odkaz SNP výstrahou pre súčasnosťou.

Tohtoročný Deň otvorených dverí v NR SR nebude len prehliadkou, ale aj zážitkom
30. 08. 2019 - Bratislava 30. augusta 2019 (Kancelária NR SR) - Parlament sa oficiálne otvorí verejnosti o 10tej hodine úvodnou ceremóniou, počas ktorej návštevníkov privíta aj predseda Národnej rady SR Andrej DANKO. Trasa prehliadky v hlavnej budove bude viesť jednotlivými poslaneckými klubmi, miestnosťami výborov NR SR a hlavnou rokovacou sálou.

Prezident


Nestrácajme vieru v spravodlivosť
26. 08. 2019 - Zuzana Čaputová sa v pondelok v Prezidentskom paláci vyjadrila k aktuálnej politickej situácii.Uvedomujem si, že informácie, ktoré posledné dva týždne prinášajú médiá, sú veľmi znepokojivé.

Prezidentka vojakom: Vnímam vás ako spojencov
27.08.2019 - Zuzana Čaputová prijala v utorok v Prezidentskom paláci vojenských veliteľov. "Jednoznačne som sa v mene Slovenskej republiky prihlásila k euro-atlantickým hodnotám a aliančným záväzkom počas mojej návštevy Severoatlantickej aliancie v Bruseli.

Prezidentka navštívi Rakúsko
28. 08. 2019 - Počas nástupnej návštevy v Rakúskej republike dňa 30. augusta 2019 pani prezidentku Zuzanu Čaputovú prijme prezident Rakúska  Alexander Van der Bellen, s ktorým absolvuje rokovania a spoločnú  tlačovú konferenciu.
Prezidentka veľvyslancom: Reprezentovať krajinu je zodpovednosť

Prezidentka na oslavách SNP: Bez povstania by sme neboli tým, čím sme
20. 08. 2019 - V Slovenskom národnom povstaní išlo o všetko, čo je nám drahé a vzácne - o právo na život, právo na slobodu, právo na národnú a štátnu existenciu. Vyhlásila to vo štvrtok Zuzana Čaputová v príhovore na oslavách 75. výročia SNP v Banskej Bystrici.


Zdroj:
https://www.vlada.gov.sk//tlacove-spravy/
https://www.nrsr.sk/web/

© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk