Poslať článok e-mailom

E-mail príjemcu:*
Vaše meno:*
E-mail odosielateľa:*
*) povinné položky
19.12.2022
ID: 5541upozornenie pre užívateľov

Udalosti uplynulého týždňa

Kabinet schválil návrh nariadenia vlády, ktorým sa upraví cena diaľničných známok. Nariadenie začne platiť od 1. januára 2023, dovtedy budú platiť staré ceny diaľničných známok. Po novom si motoristi pri ročných a 365-dňových diaľničných známkach priplatia 10 eur. Namiesto 50 eur tak zaplatia 60 eur. V prípade diaľničnej známky s 30-dňovou platnosťou pôjde o navýšenie o tri eurá, stáť teda bude 17 eur. Známka s desaťdňovou platnosťou zdražie o dve eurá na 12 eur.

Vláda

Štátny tajomník Hargaš v Bruseli: Systémy umelej inteligencie musia zohľadňovať ľudské práva a hodnoty Európskej únie

12.12.2022  - V Bruseli zasadala 6. decembra Rada pre dopravu, telekomunikácie a energetiku (časť telekomunikácie), ktorú v rámci končiaceho českého predsedníctva v Rade EÚ viedol podpredseda vlády ČR pre digitalizáciu Ivan Bartoš. Európsku komisiu (EK) na zasadnutí zastupoval komisár pre vnútorný trh Thierry Breton. Slovenskú delegáciu viedol štátny tajomník Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI SR) Ján Hargaš.

Na podanie žiadosti o dotácie na energie zostávajú posledné dni. Rezort hospodárstva prijíma žiadosti do 22.decembra 2022

12. 12. 2022 - Počet žiadostí o kompenzácie na krytie dodatočných nákladov v dôsledku zvýšenia cien energií rastie. Ministerstvo hospodárstva od zverejnenia výzvy dňa 1. 12. 2022 bolo rezortu hospodárstva doručených spolu 3 791 žiadostí. Záujemcom o dotácie ostáva ešte 10 dní, vrátane víkendu, kedy môžu žiadať o krytie nákladov. Štát k dnešnému dňu vykompenzoval oprávneným žiadateľom ceny energií vo výške viac ako 4 687 469,25 eur, no v procese vyplácania je aktuálne suma vo výške viac ako 23 milióny eur pre 1 725 subjektov vykonávajúcich hospodársku činnosť. Aktuálne sú posudzované žiadosti prijaté od 9. 12. do 11. 12. 2022. Dotácie sú vyplácané priebežne, pričom na ich spracovávaní pracuje aktuálne 9-členný tím, ktorý v prípade potreby rezort hospodárstva posilní.   

Vláda schválila spoločnosti ANDRITZ Slovakia s. r. o. investičnú pomoc v celkovej
sume 4 674 868 eur. V Humennom tak spoločnosť vytvorí nové pracovné miesta rozšírením výroby aj technologického centra

14. 12. 2022 - Minister hospodárstva Karel Hirman predložil na dnešnom rokovaní vlády návrh na investičnú pomoc pre spoločnosť ANDRITZ Slovakia, s.r.o., ktorá má v Humennom prevádzku na výrobu separačných technológií a iných strojov. Členovia vlády návrh jednohlasne schválili a štát poskytne spoločnosti ANDRITZ Slovakia, s. r. o. investičnú pomoc v celkovej sume 4 674 868 eur, z toho je 1 787 243 eur vo forme daňovej úľavy a zvyšných 2 887 625 eur vo forme príspevku na vytvorenie nových pracovných miest.

Ingrid Brocková: Slovensko oceňuje aktivity medzinárodných organizácií, ktoré pomáhajú riešiť ukrajinskú utečeneckú krízu na Slovensku a v susedných krajinách

14.12.2022 - Štátna tajomníčka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Ingrid Brocková absolvovala v Ženeve bilaterálne stretnutia so zástupcami Medzinárodného výboru Červeného kríža (ICRC), Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) a Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM). Na stretnutí s prezidentkou Medzinárodného výboru Červeného kríža Mirjanou Spoljaric Egger I. Brocková vyjadrila podporu Slovenska ich aktivitám, ktoré pomáhajú ľuďom v najťažších humanitárnych situáciách. Ocenila tiež jedinečnú úlohu Medzinárodného výboru Červeného kríža pri dohľade nad dodržiavaním medzinárodného humanitárneho práva. Ubezpečila, že Slovensko naďalej zostane aktívnym a spoľahlivým partnerom v tejto oblasti.

Rozvojová spolupráca nie je súťaž. Nase šance na jej adresné a efektívne doručenie sa zvýšia, ak budeme postupovať spoločne

14.12.2022 - Štátna tajomníčka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ingrid Brocková sa 12. - 14. decembra 2022 zúčastňuje na treťom samite Globálneho partnerstva pre efektívnu rozvojovú spoluprácu v Ženeve. Na samite sa zišli vysokí predstavitelia medzinárodných organizácií, zástupcovia donorských a prijímateľských krajín, predstavitelia občianskej spoločnosti, ako aj súkromného sektora, aby diskutovali a rozhodli o smerovaní rozvojovej spolupráce na roky 2023-2026.

Vládou schválené materiály rezortu práce umožnia zvýšenie konkurencieschopnosti Slovenska

14.12.2022 - Vláda schválila dva dôležité materiály z dielne rezortu práce, sociálnych vecí a rodiny. Predstavitelia vlády schválili stanovy Aliancie sektorových rád, čím vytvorili právny základ pre založenie tejto organizácie. Aktualizáciou nariadenia pre udeľovanie národných víz vysokokvalifikovaným cudzincom z tretích krajín umožnili pokračovanie vízového režimu aj v nasledujúcom kalendárnom roku.

Vicepremiérka Remišová: Vláda schválila kľúčové dokumenty pre digitálnu transformáciu Slovenska a na rozvoj digitálnej ekonomiky, ktorá zabezpečí ľuďom
lepšie platené pracovné miesta

14.12.2022  - Smerovanie Slovenska v oblasti digitalizácie na najbližšie roky určia dôležité dokumenty Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI SR), ktoré dnes schválila vláda. Spoločným cieľom Akčného plánu digitálnej transformácie Slovenska 2023 – 2026 a Národnej stratégie digitálnych zručností SR a Akčného plánu na roky 2023 – 2026 je zaistiť úspešnú budúcnosť Slovenska v digitálnej transformácii. MIRRI SR na ich vzniku spolupracovalo s odborníkmi a ostatnými rezortmi.

Slovenská konsolidačná spustila pilotný projekt na vymáhanie pohľadávok štátu

14.12.2022 - Slovenská konsolidačná, a.s., 100% dcérska spoločnosť Ministerstva financií SR, ktorá sa stará o dlhy voči štátu spustila pilotný projekt nasadenia umelej inteligencie ako podpornej služby pri vymáhaní pohľadávok štátu. S pomocou Kempelenovho inštitútu inteligentných technológií (KInIT) zrealizovala projekt, ktorého výsledkom je nasadený systém, ktorý pomocou metód strojového učenia vie určiť pravdepodobnosť vymoženia nadobudnutých pohľadávok. Vďaka tomuto systému vedia pracovníci oveľa pružnejšie prioritizovať jednotlivé úkony, ktoré nad pohľadávkami vykonávajú.
 
Od januára sa zmenia ceny diaľničných známok

14. 12. 2022 - Kabinet schválil návrh nariadenia vlády, ktorým sa upraví cena diaľničných známok. Nariadenie začne platiť od 1. januára 2023, dovtedy budú platiť staré ceny diaľničných známok. Po novom si motoristi pri ročných a 365-dňových diaľničných známkach priplatia 10 eur. Namiesto 50 eur tak zaplatia 60 eur. V prípade diaľničnej známky s 30-dňovou platnosťou pôjde o navýšenie o tri eurá, stáť teda bude 17 eur. Známka s desaťdňovou platnosťou zdražie o dve eurá na 12 eur. „Treba si uvedomiť, že cena diaľničných známok sa naposledy zvyšovala v roku 2011, odvtedy majú motoristi k dispozícii dokopy 300 kilometrov nových diaľnic a rýchlostných ciest,“ ozrejmil minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal. Peniaze navyše pomôžu Národnej diaľničnej spoločnosti viac akcelerovať investície do opráv a údržby rýchlostných ciest, diaľnic a mostov v jej správe.

Na podporu pestovateľov v špeciálnej rastlinnej výrobe, vinohradníkov a chovateľov rýb pôjde až 16 miliónov EUR, vyhlasujeme výzvu

14.12.2022 - Pestovatelia zeleniny, ovocia, vinohradníci a chovatelia rýb budú môcť svoje žiadosti o finančnú pomoc podávať od 15.12.2022; 00:00 hod. do 30.12.2022; 12:00 hod. cez Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum (NPPC). Pôvodne bolo na pomoc plánovaných 15 miliónov EUR, agrorezort však našiel ďalšie zdroje a pre pestovateľov a chovateľov rýb Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV SR) vyčlenilo 16 miliónov EUR cez Dočasný krízový rámec pre opatrenia štátnej pomoci na podporu hospodárstva v dôsledku agresie Ruska proti Ukrajine.

Preplatíme obciam výdavky za záchranné práce počas mimoriadnych udalostí

14. 12. 2022 - Vláda schválila v stredu 14. decembra 2022 návrh na úhradu výdavkov za záchranné práce počas mimoriadnych situácií. Materiál predložil na rokovanie vlády minister vnútra Roman Mikulec. Prostredníctvom ministerstva vnútra vláda preplatí 16 obciam a mestám výdavky spolu vo výške 243 492,37 eura. Dotýka sa to mimoriadnych situácií, ktoré vyhlásili samosprávy z dôvodu požiaru (Liptovská Porúbka, Poniky, Žilina), zosuvu pôdy (Terchová, Hrhov, Ľubeľa),  povodne (Zákopčie, Dojč, Smolinské), nedostatku pitnej vody (Pavľany, Podhorie, Richnava, Banská Štiavnica), výbuchu plynu v rodinnom dome (Spišská Teplica), havárie na vodovodnom potrubí (Litmanová),  ale aj havarijného stavu mosta (Malá Lodina).

Ústredná vojenská nemocnica je podľa INEKO lídrom štátnych univerzitných a fakultných nemocníc na Slovensku

15.12.2022 - Ústredná vojenská nemocnica SNP Ružomberok – FN je lídrom v kategórii štátnych univerzitných a fakultných nemocníc na Slovensku. Vyplýva to z výsledkov hodnotenia mimovládnej neziskovej organizácie INEKO, v rámci ktorého ÚVN potvrdila svoje kvality aj v uplynulých rokoch. Ružomberská nemocnica neskončila počas doterajších ôsmich ročníkov hodnotenia horšie ako tretia, čo dokazuje, že patrí medzi špičkové slovenské zdravotnícke zariadenia. V rámci bodovania boli hodnotené ukazovatele kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti, operačných skúseností lekárov, náročnosti diagnóz, spokojnosti pacientov a tiež hospodárenia a transparentnosti.

Ministerstvo finalizuje prvé čiastkové výsledky reformy nemocničnej siete

15.12.2022 - Ministerstvo zdravotníctva v najbližších dňoch zverejní čiastkové výsledky prvej fázy podmienenej kategorizácie nemocničnej siete. Ide výlučne o základné medicínske programy, ktoré nemocnica musí poskytovať. Ďalšie programy budú pribúdať do zoznamu v najbližších mesiacoch. Kategorizačná reforma nemocničnej siete je nevyhnutnou reakciou na živelné zanikanie nemocníc a oddelení v posledných desaťročiach. Vďaka kategorizácii sa sieť zastabilizuje a odbúra systém hľadania lekára „po známosti.“ Do konca roka budú verejnosti sprístupnené predbežné čiastočné výsledky podmienenej kategorizácie nemocníc. Výsledky sa budú týkať len povinných nevyhnutných medicínskych programov pre každú skupinu zariadení. V prvom štvrťroku 2023 budú zverejnené ďalšie medicínske programy, nad rámec povinných.

Ministerstvo môže v mene žiadateľov požiadať o vykonanie štátnej expertízy

15.12.2022 - Ministerstvo zdravotníctva SR podáva pomocnú ruku potenciálnym žiadateľom z Plánu obnovy a odolnosti SR, ktorí sa v rámci výziev musia vysporiadať s inštitútom štátnej expertízy. Podľa súčasne platnej legislatívy sa inštitút musí uplatniť pri všetkých investíciách z verejných zdrojov nad 20 miliónov eur. O štátnu expertízu však podľa zákona často nemôžu požiadať priamo napríklad cirkevné alebo neziskové organizácie. V prípade, ak by žiadateľom nevyšla v ústrety iná oprávnená organizácia, napríklad príslušná VÚC, môžu sa so žiadosťou o štátnu expertízu obrátiť práve na rezort zdravotníctva. Ministerstvo v mene žiadateľa požiada o vykonanie expertízy. „Ministerstvo považuje plán obnovy za obrovskú príležitosť pre modernizáciu slovenského zdravotníctva. Práve preto podniká všetky kroky aj nad rámec štandardných povinností, aby úspešnej implementácii nestálo nič v ceste,“ podotýka Ján Krajči, generálny riaditeľ Sekcie implementácie Plánu obnovy a odolnosti a reforiem.

Minister Naď: Slovensko-švédska spolupráca bude vďaka akvizícii pásových obrnených vozidiel ešte intenzívnejšia

15.12.2022 - Minister obrany SR Jaroslav Naď dnes prijal v priestoroch rezortu nového ministra obrany Švédskeho kráľovstva Påla Jonsona. Ústrednými témami spoločného rokovania boli ruská invázia na Ukrajine, bilaterálna spolupráca vrátane kooperácie v oblasti vyzbrojovania a taktiež prístupový proces Švédska do NATO.
Počas rozhovoru so svojím švédskym náprotivkom minister Naď ocenil skutočnosť, že Švédsko bude súčasťou veľmi potrebnej modernizácie slovenských ozbrojených síl. Zástupcovia oboch krajín totiž pondelňajším podpisom medzivládnej dohody a ďalších prislúchajúcich kontraktov potvrdili obstaranie 152 kusov obrnených transportérov pre OS SR, čo otvára dvere novým príležitostiam na vzájomnú spoluprácu.

Novým veliteľom mnohonárodnej bojovej skupiny NATO na Slovensku sa stal plukovník Karel Navrátil

15.12.2022 - V priestoroch Centra výcviku Lešť sa tento týždeň v rámci mnohonárodnej bojovej skupiny NATO na Slovensku uskutočnila plánovaná výmena kontingentu Armády Českej republiky po splnení jeho úloh. Zároveň došlo k výmene aj na poste veliteľa bojovej skupiny – velenie oficiálne prevzal plukovník Karel Navrátil. Plukovník Navrátil nahradil na tomto poste plukovníka Ladislava Bujáreka, ktorý stál na čele bojovej skupiny NATO od konca júna. Plukovník Bujárek poďakoval vojakom za odvedenú prácu a počas slávnostného ceremoniálu odovzdal velenie misie plukovníkovi Navrátilovi.

Európsky súd pre ľudské práva vyhlásil rozsudok týkajúci sa práva na výsluch svedkov v trestnom konaní

15. 12. 2022 - Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP) vyhlásil rozsudok v prípade Vasaráb a Paulus proti Slovenskej republike, v ktorom konštatoval porušenie práva na výsluch svedkov v trestnom konaní, zaručeného článkom 6 ods. 1 a ods. 3 písm. d) Dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd. Prípad sa týkal spravodlivosti trestného konania proti dvom sťažovateľom, ktorí boli uznaní za vinných z úkladnej vraždy spáchanej v roku 2010 a odsúdení na tresty odňatia slobody v trvaní 22 a 25 rokov. Prvý sťažovateľ bol uznaný vinným ako objednávateľ vraždy a druhý sťažovateľ ako jej vykonávateľ.

Restoratívna justícia na Slovensku

15. 12. 2022 - Krajský súd v Žiline zabezpečuje oblasť restoratívnej justície prostredníctvom jednotlivých probačných a mediačných úradníkov, ktorí pôsobia na okresných súdoch v sídle kraja. Hoci vo svete je restoratívna justícia stará dobrá vec, na Slovensku ešte len začíname s takýmto iným prístupom v trestných veciach. Národný projekt s názvom Budovanie a posilňovanie alternatívneho riešenia súdnych sporov prostredníctvom mediácie a efektívneho využívania nástrojov restoratívnej justície v Slovenskej republike sa realizuje prostredníctvom krajského súdu v Žiline, kde boli vytvorené štyri projektové miesta špecialistov, mediátorov a k nim bol z vlastných kapacít priradený jeden probačný a mediačný úradník. Tento tím piatich mediátorov zabezpečuje aplikačnú časť restoratívnych programov na siedmich okresných súdoch v našom kraji.

S energiami pomôžu aj eurofondy

15.12.2022 - Vláda SR na svojom rokovaní dňa 14.12.2022 na základe návrhu ministra financií a ministerky investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie schválila materiál na riešenie energetickej krízy z nevyčerpaných eurofondov programového obdobia 2014 – 2020. Jednotlivé rezorty vyčlenili na riešenie energetickej krízy sumu 1,056 mld. eur. z nasledovných operačných programov: OP Integrovaná infraštruktúra, OP Ľudské zdroje, OP Kvalita životného prostredia a Integrovaný regionálny OP.
 
Kampaň "Alkohol za volantom môže zabíjať" osloví verejnosť aj v slovenských kinách

15. 12. 2022 - Informačná kampaň, ktorú MV SR spustilo 27. októbra 2022,  sa zameriava na prevenciu dopravných nehôd vodičov pod vplyvom alkoholu. Kampaň bola viditeľná na rezortných sociálnych sieťach Facebook a Instagram či v priestoroch čerpacích staníc po celom Slovensku.
Na čerpacích staniciach je kampaň viditeľná prostredníctvom tlačených letákov a bannerov, tiež premietaním krátkych videospotov. Rezort vnútra najnovšie začiatkom decembra spustil bannerovú kampaň v online priestore a tiež v sieti kín Cinemax v podobe digitálnych statických i videobannerov.

Ingrid Brocková: Bratislava má veľký inovačný potenciál, metropola očarila tímom inšpiratívnych a talentovaných ľudí

16.12.2022 - Štátna tajomníčka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Ingrid Brocková privítala vo štvrtok 15. decembra 2022 zahraničné veľvyslankyne a veľvyslancov na 22. Inovačnom dni. Tentokrát sa hosťom predstavilo Hlavné mesto SR Bratislava z pohľadu koncepcie mestských inovácií. Štátna tajomníčka doplnila, že Bratislava je príkladom toho, ako možno inovácie nielen predkladať, ale aj realizovať. Hostia sa v rámci programu oboznámili s inovačnými projektmi, prácou Metropolitného inštitútu Bratislavy a na záver si prezreli výstavu v Galérii mesta Bratislava.

Ingrid Brocková prijala veľvyslancov Dánska a Austrálie

16.12.2022 - Štátna tajomníčka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Ingrid Brocková prijala vo štvrtok, 15. decembra 2022, nového dánskeho veľvyslanca Christiana Grønbech-Jensena a tiež Richarda Sadleira, veľvyslanca Austrálie. Pri možnostiach rozvoja obchodnej a kultúrnej spolupráce, I. Brocková označila Dánsko za inšpiráciu pri zelenej transformácii či digitalizácii. Zaoberali sa aj pokračujúcou ruskou agresiou na Ukrajine a s ňou spojenou energetickou krízou. Rovnakú tému na stretnutí otvorila štátna tajomníčka aj s R. Sadleirom.

NRSR

Poslanci vyslovili nedôveru vláde E. Hegera

15. 12. 2022 - Národná rada (NR) SR vyslovila vo štvrtok nedôveru vláde Eduarda Hegera (OĽANO). Za pád vlády hlasovalo 78 zo 102 prítomných poslancov, proti boli 20, zdržali sa dvaja a dvaja nehlasovali. Ešte pred hlasovaním opustili sálu poslanci OĽANO. Ešte počas štvrtka ponúkol minister financií Igor Matovič (OĽANO) svoju demisiu, pokiaľ SaS stiahne podpisy spod návrhu na vyslovenie nedôvery a podporí rozpočet. Návrh na vyslovenie nedôvery vláde podala opozičná SaS. Pod zvolanie mimoriadnej schôdze sa podpísali aj nezaradení poslanci okolo Petra Pellegriniho.

Prezident

Prezidentka navštívíla príslušníkov Mierovej misie OSN na Cypre

12.12.2022 - Prezidentka Zuzana Čaputová navštívila v pondelok 12. decembra 2022 prílušníčky a príslušníkov ozbrojených síl, ktorí pôsobia v Mierovej misii OSN na Cypre. Išlo o tradičnú predvianočnú návštevu slovenských vojakov a vojačiek pôsobiacich v zahraničných misiách. "Som veľmi hrdá na slovenských príslušníkov a príslušníčky ozbrojených síl a policajného zboru, ktorí slúžia na Cypre v rámci mierovej misie Organizácie spojených národov. Pred Vianocami som ich navštívila priamo v sektore, kde pôsobia. Prišla som ich pozdraviť a dozvedieť sa z prvej ruky, čím žijú a ako sa majú. Priniesli sme aj darčeky zo Slovenska, aby chute a vône Slovenska mali prítomné počas Vianoc aj ďaleko od domova."

Skauti priniesli Betlehemské svetlo do Prezidentského paláca

13.12.2022 - Betlehemské svetlo už žiari aj v Prezidentskom paláci. Prezidentka Zuzana Čaputová ho v utorok 13. decembra 2022 prijala od členiek a členov Slovenského skautingu. "Betlehemské svetlo je posolstvom dobra, nádeje a mieru. Tento rok som ho s radosťou opäť prevzala z rúk slovenských skautov a skautiek. Verím, že sa tento plamienok z Baziliky narodenia Pána v Betleheme bude so svojím predvianočným posolstvom šíriť do domácností po celom Slovensku. Ďakujem Slovenskému skautingu za množstvo skvelej práce, ktorú robia pre mladých ľudí a zároveň s mladými, ale aj za pomoc, ktorú robia pre všetkých ostatných."

Reakcia prezidentky na rozhodnutie Ústavného súdu

13.12.2022 - Reakcia prezidentky Zuzany Čaputovej na rozhodnutie Ústavného súdu SR:„Ústavný súd dnes rozhodol, že schvaľovanie balíčka opatrení od ministra financií v skrátenom legislatívnom konaní nebolo v súlade s ústavou. Dnešné rozhodnutie Ústavného súdu v konaní, ktoré sa začalo na môj návrh, je dôležitým príspevkom k posilneniu právneho štátu, a to predovšetkým v zmysle ochrany ústavných princípov legislatívneho procesu. Vážim si, že Ústavný súd sa v zásadnej miere stotožnil s mojou argumentáciou. Toto rozhodnutie bude do budúcna ústavným mantinelom pre vládnucu väčšinu, ktorá by chcela opäť zneužiť skrátené legislatívne konanie.“

Prezidentka vymenovala 19 nových sudkýň a sudcov

14.12.2022 - Prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala v stredu 14. decembra 2022 deväťnásť nových sudkýň a sudcov všeobecných súdov.
V príhovore prezidentka uviedla, že naplnenie spravodlivosti patrí medzi základné ľudské potreby. Spravodlivosť je podľa nej dokonca jedným z rozhodujúcich kritérií, podľa ktorých hodnotíme kvalitu svojho života, pretože nik sa nechce zmieriť s krivdou a nespravodlivosťou.

Prezidentka podpísala štyri zákony

14.12.2022 - Prezidentka Zuzana Čaputová podpísala v stredu 14. decembra 2022 štyri zákony - zákon o poskytovaní dotácií v pôsobnosti Ministerstva hospodárstva SR, o preverovaní zahraničných investícií, o podmienkach výkonu volebného práva a Autorský zákon.

Zdroj:
https://www.vlada.gov.sk//tlacove-spravy/
https://www.nrsr.sk/web/


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk