4.8.2017
ID: 3771upozornenie pre užívateľov

Centrum právnej pomoci otvorí kanceláriu v Trnave

Centrum právnej pomoci (CPP) plánuje v Trnave otvoriť svoju novú kanceláriu. Po tom, ako vlani zrušilo pracovisko v Hlohovci, v Trnavskom kraji žiadna iná kancelária CPP už nie je. Klienti z trnavského regiónu teraz musia za službami centra cestovať do Nitry alebo Bratislavy.

„Dôvodom zatvorenia pracoviska v Hlohovci boli technicko-personálne otázky," uviedla pre TASR riaditeľka CPP Eva Kováčechová. Kancelária tam bola otvorená v období rokov 2008 až 2016. Mala troch zamestnancov a pôsobnosť pre okresy Hlohovec, Piešťany, Trnava a Galanta. Na nezáujem o pomoc zo strany klientov z regiónu s sťažovať nemohla, veď len v roku 2014 vybavila 191 predbežných konzultácií a 310 žiadostí o právnu pomoc, o rok neskôr to bolo 267 konzultácií a 224 prípadov pomoci.

"V súvislosti s rozšírením kompetencií CPP o oblasť osobného bankrotu s účinnosťou od marca 2017 sa ukazuje, že zriadenie kancelárie v Trnave je dôležité a potrebné pre zabezpečenie plnenia jeho funkcií zo zákona," dodala Kováčechová. Klienti, ktorí majú záujem o osobný bankrot i ostatnú agendu a ktorí pochádzajú z Trnavského kraja, musia teraz vyhľadať kancelárie CPP v susediacich krajoch. "Keďže však patria zvyčajne k nízkopríjmovému obyvateľstvu, je pre nich často finančne náročné cestovať na dlhšie vzdialenosti. Centrum sa snaží byť prostredníctvom svojich kancelárií a konzultačných pracovísk čo najbližšie k svojim klientom," uviedla riaditeľka CPP. Presnejší termín otvorenia kancelárie však zatiaľ uviesť nevedela.

Zdroj: TASR, 2. 8. 2017
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk