19.11.2013
ID: 1105upozornenie pre užívateľov

Minister spravodlivosti vymenoval novú riaditeľku Centra právnej pomoci

​Centrum, ktoré poskytuje právnu pomoc ľuďom v materiálnej núdzi, povedie advokátka Nataša Nikitinová.

Minister spravodlivosti Tomáš Borec k dnešnému dňu vymenoval novú riaditeľku Centra právnej pomoci JUDr. Natašu Nikitinovú. JUDr. Nikitinová má za sebou dlhoročnú aktívnu advokátsku prax, v ktorej sa venovala rozličným oblastiam práva a podieľala sa na viacerých projektoch priamych zahraničných investícií. Nová riaditeľka Centra právnej pomoci vyštudovala Právnickú fakultu Univerzity Komenského a absolvovala viacero zahraničných študijných pobytov. Pred vymenovaním do funkcie riaditeľky centra pôsobila ako predsedníčka predstavenstva neziskovej organizácie pôsobiacej v oblasti kultúry, vzdelávania a charity.
 
„Som rád, že výberové konanie vyhrala skúsená právnička s vysokým odborným kreditom. Očakávam od nej, že svoje skúsenosti a odborné zázemie naplno využije na pozdvihnutie centra a na jeho priblíženie občanom, ktorí sú na jeho služby odkázaní,“ povedal minister T. Borec.
 
Centrum právnej pomoci je štátna rozpočtová organizácia zriadená Ministerstvom spravodlivosti SR na základe zákona č. 327/2005 Z. z. o poskytovaní právnej pomoci osobám v materiálnej núdzi. Zmyslom práce centra je poskytovať kvalitnú a komplexnú právnu pomoc vo vymedzených oblastiach ľuďom, ktorí nemôžu využívať právne služby v dôsledku nedostatku peňazí a majetku. Centrum sa tak snaží zabezpečiť ľuďom v núdzi efektívnu právnu ochranu a prístup k uplatneniu ich práv.


Zdroj: Ministerstvo spravodlivosti SR


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk