10.3.2014
ID: 1612upozornenie pre užívateľov

Udalosti uplynulého týždňa

Dĺžka praxe advokátskych a exekútorských koncipientov by sa mala skrátiť z piatich na tri roky. Celkovú dĺžku tri roky by mala mať aj prax notárskych koncipientov. Zmeny navrhuje skupina opozičných poslancov v novele zákona o advokácii, ktorú predložili na blížiacu sa schôdzu Národnej rady SR.

VLÁDA

Odvolala vedúceho služobného úradu ministerstva školstva I. Stankovského
5. marca (TASR) - Vláda dnes odvolala vedúceho služobného úradu na ministerstve školstva Ivana Stankovského. O uvoľnenie z funkcie požiadal zo zdravotných dôvodov. Rezort to uviedol v návrhu na jeho odvolanie, ktorý dnes predložil na rokovanie vlády.

Na opravu Krajinského mosta v Piešťanoch dá 500.000 eur
5. marca (TASR) – V zhruba dvojmiliónovom balíku, ktorého uvoľnenie pre potreby infraštruktúry v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) oznámila vláda počas svojho dnešného výjazdového rokovania, je aj 500.000 eur na rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch. Umožní to opravu nosnej časti mosta, na ktorú vlastník TTSK nemal doteraz finančné prostriedky.

Cesty v Trnavskom kraji podporila sumou dva milióny eur
5. marca (TASR) – Podpora pre cestnú sieť vo výške zhruba dva milióny eur - taký je príspevok vlády SR pre Trnavský kraj, o ktorom ministri rozhodli počas dnešného výjazdového rokovania v Horných Orešanoch.


NÁRODNÁ RADA

Situáciu na Ukrajine bude v pondelok riešiť rozšírený zahraničný výbor
4. marca (TASR) - Situáciu na Ukrajine bude v pondelok 10. marca o 11.00 h v parlamentnej kinosále riešiť mimoriadny rozšírený zahraničný výbor. Oznámil to dnes predseda Národnej rady SR Pavol Paška (Smer-SD).

Opozícia navrhuje skrátiť koncipientsku prax z piatich na tri roky
5. marca (TASR) - Dĺžka praxe advokátskych a exekútorských koncipientov by sa mala skrátiť z piatich na tri roky. Celkovú dĺžku tri roky by mala mať aj prax notárskych koncipientov. Zmeny navrhuje skupina opozičných poslancov v novele zákona o advokácii, ktorú predložili na blížiacu sa schôdzu Národnej rady SR.


Pozn.:

RADÍME: Voličský preukaz sa dá vybaviť aj elektronicky
3. marca (TASR) - Prezidenta SR môžeme voliť v ktorejkoľvek časti krajiny. Umožňuje to voličský preukaz. Ak teda nebudete v deň volieb v mieste svojho trvalého bydliska a voliť chcete, mali by ste požiadať svoju obec o vydanie voličského preukazu. Dá sa vybaviť pre obe kolá naraz. Voliť možno len na území SR.

ÚS odmietol podanie J. Dubovcovej o pobyte cudzincov na území SR
5. marca (TASR) - Ústavný súd (ÚS) Slovenskej republiky pod vedením predsedníčky Ivetty Macejkovej na dnešnom neverejnom zasadnutí pléna odmietol návrh verejnej ochrankyne práv o nesúlade zákona o pobyte cudzincov s Ústavou SR z dôvodov podania zjavne neoprávnenou osobou.

MZV: Pri cestách do SAE už nebudú Slováci potrebovať víza
5. marca (TASR) - Občania SR už nebudú od 22. marca potrebovať pri cestách do Spojených arabských emirátov (SAE) vízum. Rozhodnutie dnes potvrdil ministerstvu zahraničných vecí nótou rezort diplomacie SAE.

Zdroj: TASR

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk