21.3.2016
ID: 3249upozornenie pre užívateľov

Udalosti uplynulého týždňa

Časť zákona o poľovníctve, ktorá pre vydanie poľovného lístka stanovuje povinnosť členstva v Slovenskej poľovníckej komore (SPK), nie je v rozpore s Ústavou SR. Vyplýva to z rozhodnutia pléna Ústavného súdu (ÚS) SR.

NÁRODNA RADA

Verejní funkcionári musia do 31. marca podať majetkové priznania
18. marca (TASR) - Verejní funkcionári musia do 31. marca podať parlamentnému výboru pre nezlučiteľnosť funkcií majetkové priznania za minulý rok. Informuje o tom webstránka Národnej rady SR.


PREZIDENT

Ustanovujúcu schôdzu NR SR zvoláva na 23. marca
17. marca (TASR) - Ustanovujúca schôdza Národnej rady SR sa bude konať v stredu 23. marca. Oznámil to dnes prezident SR Andrej Kiska.

Odvolal siedmich sudcov vo veku nad 65 rokov
18. marca (TASR) – Prezident SR Andrej Kiska odvolal zo sudcovskej funkcie ďalších siedmich sudcov, ktorí dosiahli vek 65 rokov. Učinil tak v zmysle Ústavy SR na návrh Súdnej rady SR. Informoval o tom tlačový odbor kancelárie prezidenta.


OSTATNÉ

Novela zákona o kolektívnom vyjednávaní je v rozpore s ústavou 
16. marca (TASR) – Novela zákona o kolektívnom vyjednávaní z roku 2013 týkajúca sa rozširovania záväznosti kolektívnej zmluvy vyššieho stupňa je protiústavná. Rozhodol o tom dnes Ústavný súd SR.

ÚS SR: Napadnuté ustanovenia zákona o poľovníctve nie sú v rozpore s ústavou
16. marca (TASR) – Časť zákona o poľovníctve, ktorá pre vydanie poľovného lístka stanovuje povinnosť členstva v Slovenskej poľovníckej komore (SPK), nie je v rozpore s Ústavou SR. Vyplýva to z dnešného rozhodnutia pléna Ústavného súdu (ÚS) SR.

Do tvorby programového vyhlásenia by mala byť zapojená Súdna rada
17. marca (TASR) - Do procesu tvorby programového vyhlásenia vlády by mali byť primeraným spôsobom zapojení aj zástupcovia Súdnej rady. S takouto ponukou sa na predstaviteľov politických strán rodiacej sa vládnej koalície obrátila predsedníčka tohto sudcovského orgánu Jana Bajánková.

Zdroj: TASR

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk