28.11.2016
ID: 3540upozornenie pre užívateľov

Udalosti uplynulého týždňa

Platy ústavných činiteľov, poslancov, členov vlády, s výnimkou sudcov a prokurátorov, ostanú zmrazené aj na budúci rok. Vyplýva to z novely zákona o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov, ktorú dnes 125 hlasmi schválili poslanci Národnej rady (NR) SR. Parlament o právnej norme rokoval v skrátenom legislatívnom konaní, aby mohla byť účinná už od januára 2017.

VLÁDA

Slovensko sa bude uchádzať o predsedníctvo v OBSE v roku 2019
23. novembra (TASR) – Slovensko sa bude uchádzať o predsedníctvo v Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu (OBSE) v Európe v roku 2019. Vyplýva to z materiálu o príprave predsedníctva, ktorý dnes vláda vzala na vedomie.

V Správnej rade ÚDZS bude za opozíciu sedieť Dušan Doliak
23. novembra (TASR) – Opozícia bude mať zastúpenie v orgánoch Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS). Vláda dnes vymenovala Dušana Doliaka navrhnutého hnutím Borisa Kollára Sme rodina do funkcie člena Správnej rady.

SR uzavrie s Bieloruskom dohodu o pomoci pri mimoriadnych udalostiach
23. novembra (TASR) – Slovenská republika uzavrie s Bieloruskou republikou dohodu o spolupráci a vzájomnej pomoci pri mimoriadnych udalostiach. Jej návrh schválila vláda na svojom dnešnom zasadnutí.

Uvoľnila financie v súvislosti s pohrebom exprezidenta M. Kováča
23. novembra (TASR) – Vláda SR vyčlení zo svojej rezervy 137.504 eur na úhradu nákladov spojených s prípravou a priebehom štátneho pohrebu bývalého prezidenta SR Michala Kováča, ktorý sa uskutočnil 13. októbra. Rozhodla o tom na svojom dnešnom zasadnutí.


NÁRODNA RADA

Vláda nemusí predložiť odpočet výdavkov za predsedníctvo
22. novembra (TASR) - Vláda SR nebude musieť poslancom Národnej rady (NR) SR predložiť odpočet a presný rozpis výdavkov, ktoré boli vynaložené na podujatia súvisiace so slovenským predsedníctvom v Rade EÚ. K takémuto kroku chcel kabinet zaviazať predseda OĽaNO-NOVA Igor Matovič, väčšina pléna dnes jeho návrh nepodporila.

Platy ústavných činiteľov ostanú zmrazené aj na budúci rok
23. novembra (TASR) - Platy ústavných činiteľov, poslancov, členov vlády, s výnimkou sudcov a prokurátorov, ostanú zmrazené aj na budúci rok. Vyplýva to z novely zákona o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov, ktorú dnes 125 hlasmi schválili poslanci Národnej rady (NR) SR. Parlament o právnej norme rokoval v skrátenom legislatívnom konaní, aby mohla byť účinná už od januára 2017.

P. Pčolinský navrhuje obmedziť odmeny pre exekútorov pri exekúcii
25. novembra (TASR) - Odmena exekútora pri exekúcii by nemala presiahnuť sumu vymáhanej pohľadávky. Určiť by sa mala ako percento z vymoženého plnenia. V pozmeňujúcom návrhu k novele Exekučného poriadku to navrhol poslanec Peter Pčolinský z klubu Sme rodina. Obmedziť chce aj trovy v exekučnom konaní.

Zdroj: TASR

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk