28.8.2017
ID: 3797upozornenie pre užívateľov

Udalosti uplynulého týždňa

Verejnosť môže kvalitu uchádzačov na post predsedu Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) zhodnotiť i prostredníctvom ich vízie riadenia úradu. Projekty kandidátov zverejnil Úrad vlády (ÚV) SR na svojom webe v sekcii Rokovania/Nezaradené materiály.

Vláda

Veterinári dostanú možnosť predpisovať humánne lieky
20. augusta (TASR) - Veterinári budú môcť predpisovať v malých množstvách humánne lieky na použitie pre zvieratá. Ministerstvo zdravotníctva plánuje problematiku upraviť v novele zákona o liekoch, ktorú chce predložiť do legislatívneho procesu v septembri.

Minister P. Plavčan podá abdikáciu k 31. augustu
22. augusta (TASR) – Odchádzajúci minister školstva Peter Plavčan zotrvá vo funkcii do konca augusta. Oznámila to Slovenská národná strana, ktorej Plavčan je nominantom.

O dotácie na zhodnotenie bioodpadu má záujem 273 žiadateľov
22. augusta (TASR) - O dotácie z eurofondov určených na zhodnocovanie bioodpadu má záujem 273 žiadateľov. Ide o projekty za približne 32 miliónov eur. Informoval o tom hovorca Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR Tomáš Ferenčák.

Premiér dostal mandát na rokovanie o smernici o vysielaných pracovníkoch
23. augusta (TASR) – Vysielaní zamestnanci by mali by mali mať na rovnakom pracovnom mieste rovnakú mzdu ako domáci pracovníci v danej krajine. Toto je jedna zo zmien, ktorú má priniesť eurosmernica o cezhraničnom vysielaní pracovníkov.

Vláda schválila na diaľku mandát pre premiéra na stretnutie s E. Macronom
23. augusta (TASR) – Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) nepredstúpil pred novinárov s vyhlásením, ako to avizoval jeho úrad. Namiesto toho jeho hovorkyňa Beatrice Szabóová oznámila, že vláda mu na diaľku schválila mandát na dnešné rokovanie s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom v rakúskom Salzburgu.


Ostatné


Verejnosť môže hodnotiť kandidátov na predsedu ÚVO aj podľa ich projektov
21. augusta (TASR) - Verejnosť môže kvalitu uchádzačov na post predsedu Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) zhodnotiť i prostredníctvom ich vízie riadenia úradu. Projekty kandidátov zverejnil Úrad vlády (ÚV) SR na svojom webe v sekcii Rokovania/Nezaradené materiály.

Pre dve tretiny ľudí sú zmeny v súdnictve kroky správnym smerom
21. augusta (TASR) – Takmer dve tretiny ľudí (64,6 percenta) považujú zmeny, ktoré sa udiali v slovenskom súdnictve v posledných rokoch za kroky správnym smerom. Vyplýva to z júlového prieskumu, ktorý pre Najvyšší súd SR zrealizovala agentúra Focus.

Na Slovensku platí II. stupeň teroristického ohrozenia
23. augusta (TASR) – Na Slovensku platí od 14.00 h zvýšený II. stupeň teroristického ohrozenia. Znamená to, že spáchanie teroristického trestného činu na území Slovenska je síce málo pravdepodobné, ale nie je to možné vylúčiť. Na dnešnej tlačovej konferencii o tom informoval prezident Policajného zboru Tibor Gašpar.

Kontúry jadra EÚ by mohli byť známe do konca roka, zhodli sa Macron a Fico

23. augusta (TASR) – Kontúry jadra Európskej únie by mohli byť známe do konca roka. Tak si to predstavuje slovenský premiér Robert Fico a vie si to predstaviť aj francúzsky prezident Emmanuel Macron. Zhodli sa na tom po stretnutí v Salzburgu, kde rokovali aj s českým premiérom Bohuslavom Sobotkom a rakúskym spolkovým kancelárom Christianom Kernom.

Vojenskí policajti už pôsobia v krízovej oblasti Stredozemného mora
24. augusta (TASR) - Slovenskí vojenskí policajti, ktorí začiatkom augusta odišli pôsobiť do vojenskej operácie EUNAVFOR MED Sophia sú už súčasťou tímu pod velením nemeckého námorníctva. Po osvojení si postupov v morskom prostredí spolu s nemeckými kolegami zasahujú už priamo v krízovej oblasti.

Najvyšší súd zváži ďalší postup vo veci odmien vyplácaných za Š. Harabina
24. augusta (TASR) – Vedenie Najvyššieho súdu SR sa zatiaľ nerozhodlo, či podá podnet orgánom činným v trestnom konaní v súvislosti s vyplácaním odmien na súde pod vedením Štefana Harabina v rokoch 2009 a 2010. Najprv si chce detailnejšie preskúmať závery kontroly Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ), ktorý mu takýto postup odporučil.


Zdroj: TASR
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk