19.4.2021
ID: 5072upozornenie pre užívateľov

Udalosti uplynulého týždňa

Do medzirezortného pripomienkového konania sme predložili novelu Trestného poriadku. Cieľom návrhu je upraviť lehotu trvania tzv. kolúznej väzby a výslovne v zákone ustanoviť vyšší štandard náležitostí pre návrh na vzatie obvineného do väzby a rozhodnutia súdu o väzbe. Na rozdiel od poslaneckých iniciatív z uplynulých týždňov, predložený návrh nepredpokladá automatické prepúšťanie všetkých obvinených z kolúznej väzby po uplynutí stanovenej lehoty.

Vláda

Ministerstvo podporilo úpravu zelene v historickom centre Bratislavy, vďaka čomu sa objavili barokové náhrobky

12.04.2021 - Na Slovensku sú stovky židovských cintorínov, pričom najznámejšie z nich sa nachádzajú v Bratislave, Dunajskej Strede, Nitre, Žiline, Prešove, Michalovciach, či Humennom. Jeden z najväčších a najstarších židovských cintorínov, ortodoxný cintorín v Bratislave, sa darí obnovovať aj vďaka finančnej pomoci Ministerstva životného prostredia SR.

Verejné pripomienkovanie národného projektu „Rozvoj governance a úrovne informačnej a kybernetickej bezpečnosti v podsektore VS“

12.04.2021 - Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky (MIRRI SR) sprístupňuje na verejné pripomienkovanie projektovú dokumentáciu k národnému projektu „Rozvoj governance a úrovne informačnej a kybernetickej bezpečnosti v podsektore VS“. Aktuálna situácia v oblasti informačnej a kybernetickej bezpečnosti (IB a KyB) v štátnej správe nie je ideálna. Z externého pohľadu sa zvyšuje frekvencia a závažnosť útokov, z interného pohľadu sa  neustále zvyšuje závislosť na informačných aktívach a IT systémoch.

V hre o stoličku generálneho riaditeľa PPA je až 7 uchádzačov

12.04.2021 - Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV SR) zverejnilo ešte začiatkom marca 2021 výzvu pre uchádzačov na funkciu generálneho riaditeľa/riaditeľky Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA). Po vyhodnotení všetkých prihlášok, ktoré prišli v stanovenej lehote, splnilo predpísané kritériá 7 uchádzačov. Tí sa ešte tento mesiac zúčastnia na výberovom pohovore pred odbornou komisiou a vďaka záznamu na webovom sídle MPRV SR bude dostupný aj širokej verejnosti.

Ingrid Brocková: Rezort diplomacie a iniciatíva Spolu pre Etiópiu poskytnú obetiam konfliktu v Tigraji humanitárnu pomoc

12.04.2021 - Konflikt v severoetiópskom regióne Tigraj predstavuje jednu z najrozsiahlejších humanitárnych kríz súčasnosti, kedy podľa OSN akútnu humanitárnu pomoc potrebuje až 4,5 miliónov z celkovo 6 miliónov obyvateľov regiónu. „Etiópia je dôležitým  partnerom v oblasti rozvojovej spolupráce Slovenskej republiky a preto so znepokojením vnímam prehlbujúcu sa humanitárnu krízu a kritickú situáciu v Tigraji,“ uviedla štátna tajomníčka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ingrid Brocková.

Ingrid Brocková: V oblasti rozvoja výskumu, vývoja a inovácií je Izrael našou inšpiráciou a partnerom

13.04.2021 - Štátna tajomníčka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ingrid Brocková sa zúčastnila finále 2. ročníka vzdelávacieho  programu pre začínajúce technologické spoločnosti, ktorý zorganizovali veľvyslanectvá štátu Izrael v krajinách vyšehradskej štvorky. „Izrael je jednou z najúspešnejších krajín v oblasti rozvoja vedy, výskumu a inovácií na svete. Som rada, že našim nádejným start-upom ponúka cenné rady ako sa lepšie presadiť so svojimi inovatívnymi produktmi a službami,“ vyjadrila sa Ingrid Brocková.

Súdne pojednávania v čase pandémie

13. 04. 2021 - V rámci celého rezortu spravodlivosti boli od marca 2020 prijímané viaceré opatrenia na zabránenie šírenia ochorenia COVID-19. Tie sa týkali aj súdov. Ako sa pandemický rok odrazil na súdnych pojednávaniach spracovalo Analytické centrum MS SR. Súdy mali napríklad obmedziť pohyb verejnosti vo svojich priestoroch, dôsledne kontrolovať účel vstupu osôb do budovy. Neskôr aj kontrolovať telesnú teplotu či platný antigénový test. Príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže dostávali od vedenia súdov zoznam účastníkov konania a predvolaných osôb. Do priestorov súdu sa obmedzil vstup osobám, ktorých účasť na pojednávaniach a iných úkonoch súdov nebola nevyhnutná. Zároveň platilo odporúčanie zvážiť uskutočnenie pojednávaní a iných úkonov súdov a prihliadať na žiadosti o odročenie pojednávania zo zdravotných dôvodov, resp. z dôvodov súvisiacich so šírením ochorenia COVID-19.

Štátny tajomník M. Majer vo Švédsku: V otázke zabezpečenia bojových vozidiel pechoty pre OS SR hľadáme najvýhodnejšie a najefektívnejšie riešenia, pokračujeme v prieskume trhu

13.04.2021 - Štátny tajomník Ministerstva obrany SR Marian Majer absolvoval zahraničnú pracovnú návštevu Švédskeho kráľovstva. Pri tejto príležitosti spolu so zástupcami Ozbrojených síl SR navštívil spoločnosť BAE Systems Hägglunds v rámci prieskumu trhu, ktorý rezort obrany realizuje za účelom riešenia otázky plnenia medzinárodného záväzku - vybudovania ťažkej mechanizovanej brigády. Na ukážkach techniky sprevádzala delegáciu štátneho tajomníka zástupkyňa náčelníka ozbrojených síl brigádna generálka Laura Swaan Wrede. Súčasťou programu bolo aj online rokovanie so štátnym tajomníkom Ministerstva obrany Švédskeho kráľovstva Jan-Olof Lindom, s ktorým diskutovali o aktuálnych témach a možnostiach bilaterálnej spolupráce.

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR má nového štátneho tajemníka

14.04.2021-  Štátnym tajomníkom pre oblasť investícií a regionálneho rozvoja sa stal uznávaný vedec a vysokoškolský pedagóg  Dušan Velič. O jeho vymenovaní rozhodla vláda. Ako uviedla vicepremiérka a ministerka Veronika Remišová, Dušan Velič prináša do rezortu skúsenosti z pôsobenia v pedagogickej a vedeckej sfére na Slovensku aj v zahraničných inštitúciách. Aktívne spolupracoval tiež s držiteľom Nobelovej ceny. Nový štátny tajomník sa má zamerať na oblasť efektívnych inovatívnych riešení vo vzťahu k regiónom a investíciám.

Minister financií SR Igor Matovič sa stal guvernérom medzinárodných finančných inštitúcií

14.04.2021 - Vláda SR schválila materiál „Návrh na odvolanie a vymenovanie zástupcov Slovenskej republiky do Rady guvernérov v medzinárodných finančných inštitúciách“. Podpredseda vlády a minister financií Igor Matovič sa stal s účinnosťou od 1. apríla 2021 guvernérom  Európskej banky pre obnovu a rozvoj (EBRD), guvernérom Európskej investičnej banky (EIB), guvernérom v skupine Svetovej banky a tiež guvernérom Medzinárodnej investičnej banky (MIB). V spomenutých pozíciách nahradil súčasného predsedu vlády Slovenskej republiky Eduarda Hegera.

Severoatlantická aliancia po takmer 20 rokoch sťahuje vojenské sily z Afganistanu

14.04.2021 - Minister obrany SR Jaroslav Naď sa prostredníctvom videokonferencie zúčastnil na mimoriadnom zasadnutí Severoatlantickej rady s ministrami obrany a zahraničných vecí členských krajín NATO. Ústrednou témou formátu bolo pôsobenie spojeneckých vojsk Aliancie v operácii v Afganistane.

Ingrid Brocková: Jadrová dohoda s Iránom zostáva kľúčovým prvkom globálnej architektúry nešírenia jadrových zbraní a regionálnej a medzinárodnej bezpečnosti

14.04.2021 - Štátna tajomníčka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Ingrid Brocková 13. apríla 2021 uskutočnila bilaterálne konzultácie formou videohovoru s politickým námestníkom ministra zahraničných vecí Iránskej islamskej republiky Sejjed Abbás Arakčím. Pravidelné medziministerské konzultácie medzi predstaviteľmi rezortov zahraničných vecí oboch krajín sa realizujú na základe Memoranda o politických konzultáciách z roku 2016.

Medzinárodné sympózium o inovatívnych toxikologických prístupoch s účasťou OECD, ECHA a EFSA

14.04.202 - Odbor bezpečnosti potravín a výživy Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV SR) a Slovenská toxikologická spoločnosť SETOX organizujú v máji vedecké sympózium, ktoré bude diskutovať implementáciu inovatívnych a medzinárodne uznávaných prístupov k hodnoteniu toxicity látok, pri ktorých nie sú potrebné testy na laboratórnych zvieratách. Podujatie spojí uznávaných expertov a expertky globálneho i európskeho formátu. Na podujatí budú prednášať aj odborníčky z Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD).

Začala sa 8. ministerská konferencia FOREST EUROPE o budúcnosti lesov

14.04.2021 - Budúcnosť, akú si želáme – lesy, aké potrebujeme. S týmto názvom sa dnes začína 8. konferencia ministrov procesu FOREST EUROPE o budúcnosti lesov, ich ochrane aj rozvoji v kontexte klimatických procesov na celom svete. Podujatie sa vzhľadom na situáciu koná v online priestore a jeho organizátorom je MPRV SR. Centrum organizovania je v Bratislave. Summit sa koná v spolupráci s nemeckým Federálnym ministerstvom pre potraviny a pôdohospodárstvo. V prvý deň sa uskutoční niekoľko panelových diskusií na súvisiace témy, ako aj diskusie s prizvanými expertmi na problematiku lesov a lesného hospodárstva z celého sveta.

Vyhlásenie ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivana Korčoka k prijatým opatreniam USA voči Rusku

15.04.2021 - Rozumiem rozhodnutiu prezidenta Spojených štátov amerických Josepha Bidena o ďalších konkrétnych opatreniach v reakcii na destabilizačné kroky Ruskej federácie, na ktoré reagovali všetci spojenci vrátane SR v spoločnom vyhlásení Severoatlantickej rady na jej mimoriadnom zasadnutí 14. apríla 2021. Predmetné vyhlásenie Severoatlantickej rady považujem za potvrdenie politickej jednoty a prejav solidarity spojencov, a zároveň silný odkaz voči Ruskej federácii, ktorej správanie a konfrontačný prístup vo vojenskej, bezpečnostnej a politickej oblasti naďalej predstavuje hlavnú výzvu pre euroatlantickú bezpečnosť. Vyhlásenie je ďalšou reakciou transatlantického spoločenstva na pokračujúce porušovanie základných zásad medzinárodného práva a zasahovanie Ruska do demokratických procesov iných štátov.

Ingrid Brocková: Regionálna spolupráca prispieva k odolnosti a väčšej prosperite. Vyšehradská spolupráca s regiónom Strednej Ázie má potenciál

15.04.2021 - Štátna tajomníčka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Ingrid Brocková sa zúčastnila online politických konzultácií štátnych tajomníkov ministerstiev zahraničných vecí krajín Vyšehradskej štvorky (Českej republiky, Maďarska, Poľska, Slovenska) a krajín Strednej Ázie (Kazachstanu, Kirgizska, Tadžikistanu, Turkménska a Uzbekistanu - CA5). Konzultácie organizovalo predsedníctvo V4, ktorým je Poľská republika.
 
Slovenská republika podporila spoločné rozhodnutie spojencov ukončiť operáciu NATO v Afganistane

15.04.2021 - Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Martin Klus sa spolu s ministrom obrany SR Jaroslavom Naďom zúčastnil 14. apríla 2021 prostredníctvom videokonferencie na mimoriadnom zasadnutí Severoatlantickej rady s ministrami obrany a zahraničných vecí členských krajín NATO.

Úprava podmienok aj lehoty trvania väzby

15. 04. 2021 - Do medzirezortného pripomienkového konania sme dnes predložili novelu Trestného poriadku. Cieľom návrhu je upraviť lehotu trvania tzv. kolúznej väzby a výslovne v zákone ustanoviť vyšší štandard náležitostí pre návrh na vzatie obvineného do väzby a rozhodnutia súdu o väzbe. Na rozdiel od poslaneckých iniciatív z uplynulých týždňov, predložený návrh nepredpokladá automatické prepúšťanie všetkých obvinených z kolúznej väzby po uplynutí stanovenej lehoty. Zároveň sa ponecháva možnosť súdu a v prípravnom konaní sudcu pre prípravné konanie na návrh prokurátora za určitých okolností rozhodnúť o ponechaní obvineného v kolúznej väzbe aj nad ustanovenú lehotu. Materiál je možné pripomienkovať do 6. mája 2021 a jeho celé znenie je dostupné na https://www.slov-lex.sk/legislativne-procesy/SK/LP/2021/173.

Európsky súd pre ľudské práva rozhodol v štyroch prípadoch týkajúcich sa dĺžky preskúmania väzby

15. 04. 2021 - Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP) vyhlásil rozsudky v prípadoch Šerifi proti Slovenskej republike a Bešina proti Slovenskej republike a rozhodnutie v prípadoch Krátky proti Slovenskej republike. Vo všetkých prípadoch sa sťažovatelia podľa článku 5 ods. 4 Dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd sťažovali na neprimeranú dĺžku preskúmania ich väzby. ESĽP v dvoch prípadoch skonštatoval porušenie článku 5 ods. 4 Dohovoru a priznal každému zo sťažovateľov 1 600 EUR ako náhradu nemajetkovej ujmy. V poslednom prípade spoločným rozhodnutím rozhodol v prospech Slovenskej republiky a vyhlásil dve sťažnosti za neprijateľné.

Rezort obrany pokračuje v prieskume trhu: Vo VTSÚ Záhorie prebiehajú statické a dynamické ukážky bojového vozidla pechoty

15.04.2021 - V priestoroch Vojenského technického a skúšobného ústavu na Záhorí dnes prebiehali statické a dynamické ukážky bojového vozidla pechoty spoločnosti General Dynamics European Land Systems (GDELS). Zúčastnili sa na nich minister obrany Jaroslav Naď, štátny tajomník Marian Majer, náčelník Generálneho štábu OS SR gen. Daniel Zmeko, ako aj národný riaditeľ pre vyzbrojovanie MO SR Jozef Zekucia. Cieľom rezortu obrany je na základne prieskumu trhu v otázke obstarania bojových vozidiel pechoty vybrať to najefektívnejšie a najhospodárnejšie riešenie, ktoré bude zodpovedať aktuálnym požiadavkám Ozbrojených síl SR.

Zmierňujú sa podmienky používania rúšok a respirátorov

15. 04. 2021 - Podmienky nosenia respirátora či rúška sa vo vybraných situáciách zmiernia. Uvoľnenie opatrení, ktoré umožňuje zlepšujúca sa epidemiologická situácia, spresnil Úrad verejného zdravotníctva SR novou vyhláškou č. 175/2021  k povinnosti prekrytia horných dýchacích ciest.

V Bratislave sa rozhodlo o budúcnosti európskeho lesníctva

15.04.2021 - Adaptácia lesov na klimatickú zmenu a ich rozvoj v prospech spoločnosti boli dnes úspešne spečatené v dvoch zásadných dokumentoch. Bratislavská ministerská deklarácia a Bratislavská ministerská rezolúcia boli jednohlasne prijaté a podpísané signatármi 8. ministerskej konferencie FOREST EUROPE, ktorú organizovalo MPRV SR v spolupráci s nemeckým Federálnym ministerstvom pre potraviny a pôdohospodárstvo. Podujatie sa vzhľadom na pandemickú situáciu uskutočnilo v online priestore a bolo vyústením 5-ročného slovenského predsedníctva v tomto medzivládnom politickom procese na úrovni ministrov pan-Európskeho priestoru.

Dôkazy o obchodovaní s kriticky ohrozeným jeseterom v regióne dolného povodia Dunaja

16.04.2021 - V rámci projektu LIFE 4 “Život pre podunajské jesetery” bola vypracovaná správa “Dôkazy o obchodovaní s kriticky ohrozeným jeseterom v regióne dolného povodia Dunaja”. Projekt sa zameriava na záchranu jeseterov. Správa poukazuje na skutočnosť, že napriek prísnej právnej ochrane nelegálny rybolov a obchod s mäsom a kaviárom z jeseterov stále ohrozujú posledných preživších týchto starodávnych a ikonických druhov rýb. Údaje zo štyroch krajín dolnej časti povodia Dunaja potvrdzujú, že pytliactvo a nezákonný obchod stále na dolnom Dunaji pretrvávajú.

Od 19. apríla sa upraví režim na hraniciach a podmienky karantény

16. 04. 2021 - Režim na hraniciach a podmienky povinnej karantény budú od pondelka 19. apríla 2021 upravené. V tejto súvislosti vydal Úrad verejného zdravotníctva SR  aktualizované znenie vyhlášky, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia ku karanténnym povinnostiam osôb po vstupe na územie SR.

NRSR

Mimoriadne zasadnutie Výboru NR SR pre obranu a bezpečnost

12. 04. 2021 - Uskutočnilo sa mimoriadne zasadnutie Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť k zhoršujúcej sa bezpečnostnej situácii v pohraničí Ukrajiny a Ruska. V úvode rokovania predniesol svoju prezentáciu plk. Colonel Kharchuk, atašé pre obranu Veľvyslanectva Ukrajiny v Slovenskej republike. Rokovania sa zúčastnili p. Ivan Korčok, minister zahraničných vecí Slovenskej republiky a p. Jaroslav Naď, minister obrany Slovenskej republiky, rovnako aj viacerí poslanci Národnej rady Slovenskej republiky.  Rokovanie prebiehalo v neverejnom režime, vzhľadom na prezentované informácie od oboch ministrov. Po skončení rokovania brannobezpečnostného výboru bol poskytnutý priestor pre otázky médií formou vopred avizovanej tlačovej besedy.

Poľovníci do parlamentu odovzdali petíciu so 153.000 podpismi

14. 04. 2021 - Slovenskí poľovníci doručili do Národnej rady (NR) SR petíciu so 153.000 podpismi občanov za zachovanie organizovaného poľovníctva na Slovensku. Informoval o tom na brífingu Alojz Kaššák, viceprezident Slovenskej poľovníckej komory (SPK). Petíciu od SPK prijal predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina).
 
Predseda NR SR Boris Kollár: Nitriansky závod Jaguar Land Rover je dôkazom toho, že štátna pomoc bola rýchla a efektívna

15. 04. 2021 - Dopady koronavírusu na priemysel, pomoc štátu veľkým zamestnávateľom a podnikateľom či riešenia mobility zamestnancov. Práve tieto témy boli ústrednými bodmi rokovania predsedu Národnej rady SR Borisa Kollára so zástupcami spoločnosti Jaguar Land Rover Nitra. Predseda parlamentu Boris Kollár vo štvrtok vycestoval na pracovné rokovanie do Nitry, kde spolu s ministrom práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milanom Krajniakom a poslankyňou NR SR Evou Hudecovou navštívili závod Jaguar Land Rover. V úvode pracovnej návštevy sa spoločne zúčastnili na rokovaní so zástupcami spoločnosti, pričom diskutovali predovšetkým o štátnej pomoci počas pandémie koronavírusu.

Informácie Výboru NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií v súvislosti s blížiacim sa termínom na podávanie oznámení funkcií, zamestnaní, činností a majetkových pomerov verejných funkcionárov za rok 2020

15. 04. 2021 - V súvislosti s blížiacim sa termínom na podávanie oznámení funkcií, zamestnaní, činností a majetkových pomerov verejných funkcionárov za rok 2020, upozorňujeme, že: Podľa čl. 7 ods. 1 ústavného zákona č. 357/2004 Z. z. o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov v znení neskorších predpisov (ďalej len „ústavný zákon“) verejní funkcionári uvedení v čl. 2 ods. 1 písm. a) až n), p), r), u) až zp) ústavného zákona sú povinní podať do 30.4.2021 oznámenie funkcií, zamestnaní, činností a majetkových pomerov (ďalej „oznámenie“) za predchádzajúci kalendárny rok 2020 Výboru pre nezlučiteľnosť funkcií Národnej rady Slovenskej republiky (ďalej len „výbor“).

Predseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť J. Krúpa rokoval s predsedom nemeckého brannobezpečnostného výboru W. Hellmichom

15.0 4. 2021 - Formou videokonferencie sa uskutočnilo dlho plánované stretnutie predsedu Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť p. Juraja Krúpu s predsedom nemeckého brannobezpečnostného výboru, p. Wolfgangom Hellmichom, a to aj za účasti predstaviteľov Veľvyslanectva Spolkovej republiky Nemecko. Obe strany na úvod ocenili spoluprácu medzi krajinami či už v rámci štruktúr NATO a EÚ, alebo na bilaterálnej úrovni.

Prezident

Prezidentka vymenovala sedem nových sudcov

15.04.2021 - Prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala vo štvrtok 15. apríla 2021 sedem nových sudcov všeobecných súdov. V príhovore prezidentka uviedla, že prevzatím dekrétu o vymenovaní za sudcu dnes na seba vedome a dobrovoľne prevzali povinnosť, že sa zdržia všetkého, čo by mohlo narušiť vážnosť a dôstojnosť ich funkcie. "Vážnosť a dôstojnosť k vášmu povolaniu neodmysliteľne patrí, lebo nanajvýš vážne a dôstojné je aj vaše spoločenské poslanie: chrániť princípy demokratického a právneho štátu, chrániť slobodu a práva občanov, poskytovať občanom istotu zákonnosti a spravodlivosti."

Zmluva o dodávke vakcíny Sputnik V by mala byť zverejnená

15.04.2021 - Prezidentka Zuzana Čaputová sa vo štvrtok 15. apríla 2021 vyjadrila k zmluve o dodávke vakcíny Sputnik V, o sprístupnenie ktorej požiadala ministra zdravotníctva. K tomuto kroku pristúpila preto, lebo v posledných dňoch zaznievali vyjadrenia, že Slovenská republika alebo jej inštitúcie porušili uvedenú zmluvu, čo môže mať vplyv na našu reputáciu, prípadne mať za následok povinnosť vrátiť vakcínu. Prezidentka po dôkladnom preštudovaní zmluvy vo svojom vyhlásení uviedla, že ide o zmluvu, ktorá by mala byť príslušným spôsobom povinné zverejnená. Podľa nej je na rozhodnutí toho, kto zmluvu uzavrel, aby k tomu urobil všetky kroky.

Prezidentka diskutovala na Festivale pre dušu

15.04.2021 - Prezidentka Zuzana Čaputová sa vo štvrtok 15. apríla 2021 zúčastnila na online diskusii v rámci Festivalu pre dušu. Témou diskusie pod názvom Čo urobila pandémia s našou dušou? bola aktuálna situácia v oblasti duševného zdravia na Slovensku. Prezidentka diskutovala spolu so psychológom Marekom Madrom z poradne IPečko a epidemiologičkou Alexandrou Bražinovou.

Prezidentka podpísala viacero zákonov schválených v NR SR

15.04.2021 - Prezidentka Zuzana Čaputová podpísala vo štvrtok 15. apríla 2021 deväť zákonov, ktoré schválila NR SR. Ich presný zoznam je k dispozícii v sekcii Podpísané a vrátené zákony.           

Zdroj:
https://www.vlada.gov.sk//tlacove-spravy/
https://www.nrsr.sk/web/

 

 


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk