22.11.2018
ID: 4297upozornenie pre užívateľov

Predstavujeme odborníkov MS SR

​Sekcia medzinárodného práva má na MS SR nezastupiteľnú úlohu. Jej odbory - odbor medzinárodného práva súkromného, odbor justičnej spolupráce v trestných veciac a referát európskych záležitostí a zahraničných vzťahov, riešia napríklad problematiku dvojstranných, či mnohostranných medzinárodných zmlúv, extradície alebo plnenie úloh vo vzťahu k medzinárodným vládnym a mimovládnym organizáciám. Sekciu vedie Mgr. Michal Kotlárik, PhD.

​Mgr. Michal Kotlárik, PhD. pracuje v rezorte už 16. rok, z čoho bol ale takmer 6 rokov v Bruseli na Stálom zastúpení SR pri EÚ. Generálnym riaditeľom sekcie medzinárodného práva je od roku 2015. Počas predsedníctva Slovenskej republiky v Rade EÚ (SK PRES) bol predsedom skupiny šerpov menovaných ministrami spravodlivosti štátov EÚ s cieľom ukončiť rokovania o Európskej prokuratúre, ktoré boli pod jeho vedením úspešné a dosiahli dohodu vo všetkých zásadných otázkach.

A práve na tému Európskej prokuratúry vyspovedala generálneho riaditeľa sekcie medzinárodného práva MS SR, Michala Kotlárika, redaktorka portálu EURACTIV, najväčšieho informačného portálu o dianí v EÚ. 

Mgr. Michal Kotlárik, PhD., vyštudoval Právnickú fakultu UK v Bratislave, kde si dokončil aj doktorandské štúdium.

Okrem toho sa vzdelával aj na zahraničných univerzitách (College of Europe a University of Cambridge), kde si prehĺbil svoje poznatky o práve Európskej Únie a anglickom práve. Hoci je právo jeho koníčkom, vo voľnom čase sa najradšej venuje svojej rodine.


Zdroj: Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk