15.10.2018
ID: 4254

Dentons uvádza nový interaktívny nástroj s možnosťou vyhľadania a porovnania právnych predpisov týkajúcich sa registrov transparentnosti na hlavných trhoch EÚ

d0f588914795f0fa5b883287487ff9ba/Dentons.png
Zdroj: Dentons

Dentons, najväčšia svetová advokátska kancelária na svete uviedla na trh nový interaktívny nástroj, ktorý umožňuje užívateľom vyhľadávať a porovnávať právne predpisy týkajúce sa registrov transparentnosti v rôznych krajinách EÚ. Tento nástroj v súčasnosti pokrýva 13 krajín EÚ, v ktorých má Dentons kancelárie, ale ďalšie jurisdikcie budú doplnené.

"Podľa štvrtej smernice EÚ o boji proti praniu špinavých peňazí sú členské štáty EÚ povinné zaviesť centrálny register, ktorý obsahuje informácie o skutočných konečných užívateľoch výhod právnych subjektov zaregistrovaných na ich území," vysvetľuje Daren Allen, partner z londýnskeho Dentons Litigation and Dispute Resolution tímu. "Tento nástroj pomáha spoločnostiam pochopiť požiadavky registrov transparentnosti v každej krajine EÚ, aby mohli prijať vhodné opatrenia."

Tento nástroj je bezplatný a je k dispozícii online na adrese www.transparencyregisterlaws.com. Poskytuje prehľad o stave implementácie registrov transparentnosti a jasne definuje požiadavky na register a proces registrácie. Obsahuje tiež odkaz na register v každej krajine, ako aj informácie týkajúce sa prístupu a sankcií. Užívatelia môžu naraz porovnávať až tri krajiny.

Rainer Markfort, korporátny partner v Dentons v Berlíne a vedúci skupiny Dentons Europe Compliance Group, povedal: "Impulz na vytvorenie tohto nástroja prišiel od našich klientov, ktorí zápasili s rôznymi požiadavkami v rámci jurisdikcií EÚ a boli frustrovaní, že informácie neboli sústredené na jednom mieste. Zhrnuli sme teda naše znalosti a preniesli relevantné informácie na jednu inovatívnu platformu v prospech našich klientov. "

Tento nástroj je užitočný pre všetky spoločnosti a súkromné investičné spoločnosti, ktoré prevádzkujú alebo aktívne investujú v rámci EÚ. Je to mimoriadne cenný zdroj pri právnych auditoch obchodných partnerov a pre dodržiavanie ich právnych predpisov proti praniu špinavých peňazí.



Business Garden Štefánikova
Štefánikova 15
Bratislava, 811 05

Tel.:   +421 2 2066 0111


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk