Zákon o podpore v čase skrátenej práce – komentár

Zákon o podpore v čase skrátenej práce – komentár

Autor: Marek Švec, Jana Žuľová


Nakladateľstvo: Wolters Kluwer


Dátum vydania: 27. 5. 2022



Skúsený autorský kolektív ponúka odborný výklad k jednej z najaktuálnejších problematík zo sveta práce, a to k zákonu č. 215/2021 Z. z. o podpore v čase skrátenej práce a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Predkladaná publikácia nie je len teoretickým výkladom jednotlivých ustanovení uvedeného zákona, ale skôr praktickým komentárom, ktorý zamestnávateľa a zástupcov zamestnancov prevedie celým administratívnym procesom – od jeho záujmu využiť tento podporný nástroj až po podanie žiadosti a získanie podpory v čase skrátenej práce.
Pridanou hodnotou komentára nie je len zohľadnenie aktuálnych metodických výstupov poskytovateľa podpory a iných orgánov verejnej moci zapojených do prípravy a aplikácie zákona o podpore v čase skrátenej práce, ale aj uvedenie množstva postrehov a situácií, s ktorými sa autori stretli počas uzatvárania dohôd so sociálnymi partnermi i zamestnancami pri využívaní tohto nástroja udržania zamestnanosti.
Komentár k zákonu o podpore v čase skrátenej práce je určený primárne zamestnávateľom, zástupcom zamestnancov a zamestnancom, ktorí budú konfrontovaní s potrebou využitia tohto podporného nástroja.