2.2.2023
ID: 5664

Advokáti bnt in CEE a BSJP spájajú sily a vytvárajú jednu z najväčších medzinárodných advokátskych kancelárií v novej EÚ

962af8a823026c83a1bc302393284726/imagePreview.jpg
Zdroj: bnt attorneys

Jeden silný partner pre všetky krajiny pôsobiaci všade tam, kde ho potrebujete - bnt attorneys in CEE, popredná medzinárodná obchodnoprávna advokátska kancelária s 10 pobočkami v strednej a východnej Európe, a BSJP, jedna z popredných poľských advokátskych kancelárií poskytujúcich komplexné právne služby, sa spojili, aby vytvorili silné zoskupenie poskytujúce poradenstvo v krajinách EÚ od Tallinu po Sofiu.

Pre spoločnosť bnt je tento krok realizáciou dlhodobej politiky posilňovania jedného z jej kľúčových trhov. bnt pôsobí na poľskom trhu prostredníctvom svojej varšavskej pobočky bnt Neupert Zamorska & Partnerzy už od roku 2005. Odteraz sa viac ako 100-členný tím v Poľsku stane najväčším zastúpením bnt v Európe. V dôsledku zlúčenia sa partneri bnt Domnika Wągrodzka, Małgorzata Zamorska, Martin Neupert a Daniel Göẞling pripoja k varšavskej kancelárii BSJP. Nová spoločnosť bude v Poľsku pôsobiť pod spoločnou značkou BSJP | bnt.

Pre spoločnosť BSJP toto spojenie znamená, že sa stane najväčšou advokátskou kanceláriou v Poľsku s pobočkami v strednej a východnej Európe. Vzhľadom na internacionalizáciu poľských podnikov, ako aj na rastúce investície z tohto regiónu v Poľsku, integrácia do bnt posilní cezhraničné schopnosti BSJP a umožní vytvoriť centrum pre cezhraničné multijurisdikčné investície v tomto regióne.

Na základe viac ako dvadsaťročnej histórie na trhu právnych služieb a etablovaných pozícií v najrenomovanejších svetových rebríčkoch právnych služieb sú bnt aj BSJP dôveryhodnými poradcami pre zahraničných investorov a nadnárodné spoločnosti, ktorí poskytujú poradenstvo v lokálnom jazyku a zároveň rozumejú odlišným obchodným a právnym kultúram. Spojenie oboch spoločností povedie okrem iného k rozšíreniu oblastí práva a sektorov, v ktorých bude nová spoločnosť schopná poskytovať služby svojim klientom.

S veľkým nadšením vítame spojenie síl s BSJP na najväčšom trhu v strednej a východnej Európe. S takýmto etablovaným partnerom zvýšime náš spoločný obchodný potenciál vo všetkých jurisdikciách a budeme poskytovať ešte lepšie služby pre našich klientov - hovorí Margareta Sovova, Managing Partner International v bnt attorneys in CEE.

Sme hrdí na to, že sa nám podarilo vytvoriť niečo nové a jedinečné v strednej a východnej Európe ako aj na lokálnej úrovni: regionálnu advokátsku kanceláriu so silnými lokálnymi účastníkmi vo všetkých krajinách, v ktorých pôsobí, a prvú veľkú poľskú advokátsku kanceláriu s takýmto dosahom - zdôrazňuje Dag Nilsson, partner BSJP.

V dôsledku zlúčenia bude spoločnosť schopná ponúknuť svojim klientom globálne lokalizované odborné znalosti viac ako 200 viacjazyčných odborníkov, ktorí pracujú v 13 kanceláriách v 9 štátoch EÚ vrátane 4 strategických miest v Poľsku (Varšava, Gdańsk, Katovice a Poznań), a dosah na klientov, ktorý pokrýva nielen strednú, východnú a juhovýchodnú Európu, ale aj nemecky a francúzsky hovoriace krajiny, ako aj severské krajiny.

 


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk