21.3.2024
ID: 6031

Advokátska kancelária Eversheds Sutherland opäť ocenená za právo životného prostredia, tentokrát v sprievodcovi The Legal 500 Green Guide

5d029da7b7388e40c3815a8876dda924/Evershed_200x300pix.jpg
Zdroj: Eversheds Sutherland

Globálna advokátska kancelária Eversheds Sutherland bola zaradená do publikácie The Legal 500 Green Guide EMEA 2024, ktorá predstavuje najinovatívnejšie a najvplyvnejšie advokátske kancelárie v oblasti životného prostredia, sociálneho práva a riadenia (tzv. ESG) v Európe, na Blízkom východe a v Afrike.

Toto hodnotenie svedčí o skúsenostiach spoločnosti Eversheds Sutherland s poskytovaním komplexného poradenstva v otázkach ESG.

Kancelária získala toto ocenenie celkovo v 9 jurisdikciách vrátane Českej republiky a Slovenska.

Česká a slovenská pobočka patria dlhodobo k lídrom v oblasti ESG, udržateľnosti, energetiky a odpadového hospodárstva, čoho dôkazom je minuloročné ocenenie českej kancelárie za udržateľnosť v časopise Lawyers&Business, vysoké umiestnenie slovenskej kancelárie v oblasti projektov a energetiky v sprievodcoch The Legal 500 a IFLR1000 a absolútne víťazstvo v kategórii právo životného prostredia v súťaži Právnická firma roka.


Bernhard Hager
, managing partner slovenskej kancelárie a co-managing partner českej kancelárie, povedal: „Zaradenie do sprievodcu je pre nás skvelou spätnou väzbou, že naša práca má zmysel a robíme ju dobre a hlavne je to pre nás motivácia do ďalších aktivít v tejto oblasti.“



Annamária Tóthová, partnerka slovenskej kancelárie, bola do príručky zaradená aj ako Green Ambassador tento status sa udeľuje jednotlivým advokátom, ktorí sa výrazne angažujú v otázkach udržateľnosti.

Annamária pravidelne publikuje odborné články o životnom prostredí a obnoviteľných zdrojoch energie, prednášala na konferencii Odpady 2023 a je držiteľkou certifikátu HELP Environment and Human Rights od Rady Európy.


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk