5.12.2022
ID: 5613

HAVEL & PARTNERS je najväčšou českou právnickou kanceláriou a celkovo piatou najväčšou právnickou kanceláriou na slovenskom trhu. Opäť si odniesla prvenstvo ako najväčšia kancelária v oblasti práva duševného vlastníctva a hospodárskej súťaže.

33e8f5a12dbc0b620fbb2f084ea6b412/2022_12_H&P_Web_Largest_Law_Firm.png
Zdroj: HAVEL & PARTNERS

V rebríčku TOP 10 najväčších právnických kancelárií, ktorý podľa kombinovaných merateľných kritérií zostavuje denník SME a The Slovak Spectator, je HAVEL & PARTNERS najväčšou českou advokátskou kanceláriou, treťou najväčšou regionálnou a celkovo piatou najväčšou advokátskou kanceláriou pôsobiacou na slovenskom trhu.

Okrem toho tento rok obhájila víťazstvo z minulého roka a druhý krát po sebe si odniesla prvenstvo pre oblasť práva duševného vlastníctva a hospodárskej súťaže.Tento rok sa zaradila medzi TOP 10 najväčších právnických kancelárií pre oblasť fúzií a akvizícií, nehnuteľností, pracovného práva a odberateľsko-dodávateľských vzťahov.

 „Umiestnenie na prvých pozíciách v rámci rebríčka TOP 10 najväčších advokátskych kancelárií si veľmi vážime a  teší nás, že sme si ako jediná kancelária odniesli prvenstvo v dvoch kategóriách a taktiež zabodovali v  nových a celkovo tak v rebríčku neustále stúpame i napriek tomu, že máme za sebou rok plný nečakaných výziev. Chceme aj naďalej posilňovať pozíciu najväčšej a najúspešnejšej česko-slovenskej kancelárie, ktorá je prvou voľbou pre české firmy pôsobiace na Slovensku a slovenské spoločnosti pôsobiace v Českej republike. Ďakujem našim klientom za ich dôveru, ktorá nás neustále motivuje na sebe neustále pracovať a  všetkým kolegom a kolegyniam na Slovensku za ich nasadenie a lojalitu,“ hovorí zakladateľ a riadiaci partner kancelárie Jaroslav Havel. „Znova sme ukázali, že je pre nás prioritou profesionálne zázemie a taktiež perfektný servis pre našich klientov. Oceňujem okrem špičkových znalostí a nadštandardného pracovného nasadenia všetkých kolegov najmä ich tímovosť.“  

Umiestnenie na víťazných pozíciách v rebríčkoch TOP 10 potvrdzuje nielen významné postavenie kancelárie HAVEL & PARTNERS na trhu právnych služieb, ale tiež vypovedá aj o vysokej kvalite poskytovaných služieb, mimoriadnej všestrannosti špecializovaných tímov a špičkovom know-how právnikov kancelárie.

Duševné vlastníctvo

Kancelária si odniesla druhý krát po sebe víťazstvo v oblasti  práva duševného vlastníctva, kde sa umiestnila v rámci najväčších a najprestížnejších kancelárií na prvom mieste: „Nesmierne nás teší, že sme obhájili minuloročné víťazstvo a opäť sme sa umiestnili na  prvom mieste medzi najväčšími kanceláriami v oblasti duševného vlastníctva. Naša prax a tím v oblasti duševného vlastníctva tak zostáva hodnotená ako jedna z najúspešnejších praxí na Slovensku, ale i v zahraničí. Tento rok nás ocenili i prestížne zahraničné ratingy IP Stars a World Trademark  Review, čo potvrdzuje, že naša práca je mimoriadne kvalitná a že sme schopní asistovať našim klientom aj v tých najnáročnejších prípadoch nielen v rámci Slovenska, Českej republiky, ale aj na medzinárodnej úrovni,“ komentuje tohtoročné víťazstvo partner kancelárie Štěpán Štarha. Právo duševného vlastníctva predstavuje dlhodobo jednu z najvýznamnejších špecializácií kancelárie. Tím viac ako 20 skúsených odborníkov patrí medzi vôbec najväčšiu poradenskú skupinu s týmto zameraním na Slovensku a v Českej republike. Pracuje pre globálne značky, ale aj najvýznamnejšie slovenské a české spoločnosti či perspektívne startupy, pre ktoré poskytuje právne služby v súvislosti s efektívnou ochranou duševného vlastníctva, a to od registrácie a správy portfólia priemyselných práv kdekoľvek na svete cez vymáhanie práv až po komplexné strategické poradenstvo. Súčasne sa tím profiluje predovšetkým v oblasti nových technológií a v kombinácii práva duševného vlastníctva s technologickým právom a oblasťou venture kapitálu.

Hospodárska súťaž

Kancelária si druhýkrát po sebe odniesla víťazstvo i v oblasti  práva hospodárskej súťaže a stala sa tak najúspešnejšou kanceláriou pre túto oblasť na Slovensku.  „Úspech na Slovensku si veľmi vážime. Súťažné poradenstvo tu budujeme systematicky už jedenásť rokov. Za tú dobu sme mali možnosť pracovať na veľkých projektoch a získať si dôveru mnohých významných slovenských, českých i zahraničných klientov. Ďakujeme za ich dôveru, veľmi si ju vážime. Opätovné víťazstvo v oblasti hospodárskej súťaže potvrdzuje špičkovú kvalitu nášho tímu a zároveň nás zaväzuje, aby sme sa i naďalej zlepšovali,“ hovorí partnerka Lenka Štiková Gachová a partner Robert Neruda dodáva:  „Klientom ponúkame unikátne know-how pre riešenie zložitých problémov v oblasti ochrany súťaže a regulácie, pretože sme na trhu jediní, kto efektívne prepája právne a ekonomické súťažné poradenstvo.“ Poradenská skupina zameraná na hospodársku súťaž je s dvoma desiatkami špičkových právnikov a ekonómov jednou z najskúsenejších, najväčších a najdynamickejšie rastúcich praxí nielen na Slovensku a v Česku, ale aj v celej strednej Európe. Kvalitu služieb v oblasti súťažného práva potvrdzuje nielen neustále rastúca klientela, ale aj množstvo prestížnych lokálnych i zahraničných ocenení. Kancelária si tento rok obhájila svoju pozíciu a odniesla si opätovné víťazstvo pre oblasť hospodárskej súťaže i v rámci prestížnej súťaže Právnická firma roka.

Hodnotenie 10 LARGEST LAW FIRMS 2022, ktorého výsledky boli zverejnené 28. 11. 2022, zostavuje od roku 2015 denník SME v spolupráci s anglickými novinami The Slovak Spectator podľa kombinovaných objektívnych kritérií.

Metodológia:

Rebríček 10 najväčších právnických firiem na Slovensku bol zostavený v spolupráci s anglickými novinami The Slovak Spectator. Na umiestnenie v rebríčku malo vplyv šesť kritérií (pre počty právnikov a počty prípadov sa zohľadňovali údaje z roku 2021; pri tržbách a zisku sa zohľadňovali priemery za roky 2019 - 2021). Váha jednotlivých kritérií bola nasledujúca: počet advokátov (30 %); počet osôb (bez advokátov) s ukončeným právnickým vzdelaním s praxou viac ako tri roky (váha 16 %); počet osôb (bez advokátov) s ukončeným právnickým vzdelaním s praxou menej ako tri roky (váha 8 %); tržby z predaja vlastných výrobkov a služieb (váha 23 %); hospodárky výsledok po zdanení (váha 7 %); počet prípadov, za ktoré dostala odmenu 20 000 – 50 000 EUR (1bod) a odmenu viac ako 50 000 EUR (1,5 boda) (váha 16 %.)

Kompletné výsledky sú k dispozícii TU


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk