6.9.2021
ID: 5194

HAVEL & PARTNERS sa zapojila do unikátneho medzinárodného projektu Distribution Law Center

9c0799c35b3fd70a10d2d5a4609a4428/HAVEL PARTNERS_SK_logo_inverzni.png
Zdroj: HAVEL & PARTNERS

Advokátska kancelária HAVEL & PARTNERS sa zapojila do unikátneho medzinárodného projektu Distribution Law Center vedeného poprednou bruselskou kanceláriou contrast. Cieľom je vytvoriť medzinárodnú platformu, kde budú na jednom mieste kompletne dostupné relevantné informácie a pravidlá týkajúce sa distribučných vzťahov pre viac ako 26 jurisdikcií, a to vrátane noviniek zo sveta súťažného a záväzkového práva a rozborov významných prípadov. Web Distribution Law Center by malo odštartovať 4. októbra 2021.

Advokátska kancelária HAVEL & PARTNERS má pre oblasť nastavenia a úprav distribučných vzťahov skúsených odborníkov, ktorí sa témou dlhodobo zaoberajú. Zapojenie do medzinárodného projektu Distribution Law Center je preto logickým vyústením ich dlhodobej orientácie na túto oblasť. Belgická kanceláriu contrast oslovila HAVEL & PARTNERS ako exkluzívneho prispievateľa za Českú a Slovenskú republiku. Kancelária sa tak radí k ďalším významným európskym právnickým firmám, ktoré na projekte spolupracujú.

„Projekt prichádza v najlepšiu možnú dobu, budúci rok totiž dôjde k zásadnej revízii nariadenia o blokovej výnimke a pravidiel posudzovania tzv. vertikálnych dohôd. Niekde pôjde o liberalizáciu, inde o sprísnenie. Zmena sa dotkne takmer všetkých distribučných vzťahov, ktoré bude potrebné modifikovať. Bude vhodné opätovne nastaviť väčšinu distribučných zmlúv tak, aby bol v medziach súťažného práva naplnený ich biznisový potenciál,“ hovorí partner kancelárie a špecialista na protimonopolné právo Robert Neruda.

 



 

Partner kancelárie Štěpán Štarha, ktorý sa zaoberá o. i. zmluvnými vzťahmi, k tomu dodáva: „Sme radi, že sa naša kancelária stala súčasťou siete expertov v rámci celej EÚ, s ktorých asistenciou budeme schopní navrhnúť a vytvoriť multijurisdikčné distribučné systémy zohľadňujúce aj tie najprekvapivejšie aspekty zahraničných právnych poriadkov.“

Okrem oboch partnerov sa na projekte podieľa aj senior advokát Radek Riedl, advokát Vladislav Bernard a ďalší odborníci HAVEL & PARTNERS v Čechách aj na Slovensku. Tento medzinárodný projekt je významný ako zo súťažného, tak zmluvného pohľadu a mal by sa stať vstupnou bránou pre akýkoľvek podnik, ktorý chce v EÚ distribuovať tovar, a ktorý tak chce robiť efektívne a zároveň celkom v súlade s predpismi na ochranu hospodárskej súťaže.


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk