13.4.2022
ID: 5405

HAVEL & PARTNERS v spolupráci s AEC spustila nepretržitú telefonickú linku na pomoc klientom zasiahnutým kybernetickými útokmi

1ea6f85fd31f2f616bc5766b3b8a965f/HAVEL PARTNERS_SK_logo_inverzni.png
Zdroj: HAVEL & PARTNERS

Najväčšia česko-slovenská advokátska kancelária HAVEL & PARTNERS v spolupráci s prednými českými odborníkmi na kybernetickú bezpečnosť zo spoločnosti AEC spustila pre prípady ohrozenia firiem kyberútokom pohotovostnú telefónnu linku CYBER DEFENSE CENTER. Tá je v prevádzke 24 hodín denne, 7 dní v týždni, a zabezpečuje tak pre klientov nepretržitý servis v prípade krízových situácií.

Špecialisti HAVEL & PARTNERS na kyberbezpečnosť a oblasť technológií sa v praxi stále častejšie stretávajú s kybernetickými útokmi cielenými na firmy, korporácie, verejné inštitúcie i start-upy. Tento trend potvrdzuje aj narastajúci počet kybernetických útokov nahlásených Národnému bezpečnostnému úradu. V roku 2020 nahlásili prevádzkovatelia základných služieb a poskytovatelia digitálnych služieb úradu celkom 904 prípadov kybernetických bezpečnostných incidentov, čo je viac než dvojnásobný počet incidentov v porovnaní s predchádzajúcim rokom.

Dáta a informácie pritom patria k najcennejším aktívam každej organizácie. Ich poškodenie alebo odcudzenie môže mať ďalekosiahle dôsledky. „Kyberútoky sú digitálnym požiarom. Naším mottom je ´Úspech spája´, a pokiaľ tento úspech dokáže niečo ohroziť, sme pripravení klientom pomôcť s ochranou. Preto sme sa rozhodli zriadiť spolu s AEC pohotovostnú linku, na ktorú sa môžu naši klienti v prípade kybernetického ohrozenia kedykoľvek obrátiť,“ hovorí o novej službe partner kancelárie Štěpán Štarha.

Pokiaľ nedisponuje spoločnosť vlastným centrom ochrany, je linka CYBER DEFENSE CENTER pri kybernetickom bezpečnostnom incidente ľahko dostupným a najužitočnejším riešením. Odborníci AEC, ktorí sú tu nepretržito k dispozícii, poskytnú okamžitú pomoc a vysvetlia krok za krokom, ako postupovať a ako kybernetický útok čo najrýchlejšie zastaviť a minimalizovať tým prípadné škody.

AEC patrí k významným európskym poskytovateľom bezpečnostných služieb a má jeden z najsilnejších tímov v oblasti ICT security v strednej Európe. Pre spoločnosť pracuje viac než 50 konzultantov, ktorí majú v odbore dlhoročnú skúsenosť a získavajú najvyššie medzinárodne uznávané certifikácie. Pre klientov HAVEL & PARTNERS je tak zabezpečený servis so špičkovou odbornosťou.

Strmý nárast kybernetických útokov by mal zároveň presvedčiť každého, že problematiku bezpečnosti dát sa neoplatí podceňovať. Najúčinnejšou ochranou je pritom prevencia. Advokátska kancelária HAVEL & PARTNERS má k dispozícii skúsený tím viac než 30 právnikov pre oblasť technológií a kyberbezpečnosti, ktorí majú za sebou tisíce hodín právneho poradenstva pri ochranne a zhodnocovaní dát. Disponujú skúsenosťami zo stoviek dátových projektov a ovládajú best practice overenú v prostredí medzinárodných transakcií. Pomáhajú tak klientom nájsť najlepšie praktické riešenia pre nastavenie prevencie kybernetických hrozieb, ochranu dát a dokážu tiež pomôcť s efektívnou nápravou následkov kybernetických bezpečnostných incidentov.


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk