4.9.2019
ID: 4576

Juraj Gyárfáš sa vracia do bratislavskej kancelárie Dentons ako partner

3fbf77b7aac7c6522bf9d7c10ab415d0/Dentons.png
Zdroj: Dentons Europe CS LLP

Dentons, najväčšia právnická firma na svete, posilnila svoju bratislavskú kanceláriu prijatím Juraja Gyárfáša ako partnera. Kanceláriu posilní v oblastiach korporátneho práva, práva fúzií a akvizícií, súdnych sporov, riešenia sporov a v oblasti práva hospodárskej súťaže.

Juraj Gyárfáš poskytoval poradenstvo predajcom a kupujúcim v mnohých významných M&A transakciách na Slovensku a v širšom regióne strednej a východnej Európy vrátane právneho poradenstva pre HB Reavis pri predaji niekoľkých kancelárskych, maloobchodných a logistických aktív na Slovensku a v Českej republike. Taktiež poskytoval právne poradenstvo spoločnosti Fortuna Entertainment Group pri kúpe spoločnosti Hattrick Sports Group Ltd., Írsko, majiteľa stávkových kancelárií v Rumunsku a Chorvátsku a B2B prevádzkovateľov v Španielsku, Nemecku a ďalších európskych krajinách. Zastupuje klientov aj v sporoch nasledujúcich po fúziách a akvizíciách a s nimi súvisiacimi záležitosťami hospodárskej súťaže.

Do Dentons nastúpil z Allen & Overy, kde viedol Competition practice v Bratislave a pol roka strávil v Bruseli, kde bol dočasne vyslaný pracovať na prípadoch pred Európskou komisiou a súdmi EÚ. Predtým pracoval v spoločnosti Salans, ktorá bola predchodcom Dentons.

Medzinárodná publikácia Chambers Europe 2019 uvádza Juraja Gyárfáša ako jedného z popredných slovenských právnikov v troch rôznych právnych oblastiach - riešenie sporov, hospodárska súťaž a korporátne právo/fúzie a akvizície. Legal 500 EMEA ho uvádza ako „Next Generation Lawyer“ pre oblasť riešenia sporov.

Vyučuje na Právnickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Je tiež členom Komisie pre rekodifikáciu súkromného práva na Ministerstve spravodlivosti SR. Bol autorom prvého komentára k zákonu o rozhodcovskom konaní a prvej publikácie o fúziách a akvizíciách na Slovensku, ako aj mnohých článkov o slovenskom a európskom práve.

Juraj Gyárfáš
sa vyjadril k svojmu prestupu nasledovne: „Je veľkou výzvou stať sa členom spoločnosti, ktorá je na takej strmej rastovej krivke a má tak vybudované zastúpenie v strednej a východnej Európe. Dentons je už v mnohých oblastiach lídrom na trhu v regióne a v ďalších oblastiach neustále rastie, a teším sa na pripojenie k bratislavskému tímu a na prispievanie k tomuto rozvoju.“

Peter Kubina
, Slovakia Managing Partner v Dentons, poznamenal: „Juraj je jedným z najuznávanejších právnikov na slovenskom trhu a sme radi, že ho môžeme privítať v našom tíme. Jeho nábor je súčasťou našej stratégie byť top firmou v strednej a východnej Európe a investovať do rozvoja kľúčových oblastí praxe v regióne.”


Business Garden Štefánikova
Štefánikova 15
Bratislava, 811 05

Tel.:   +421 2 2066 0111


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk