26.2.2024
ID: 6012

Michal Kľučár posilňuje ONE FAMILY OFFICE na Slovensku na pozícii associated partnera

5345ff406a5e395eeb933818f4803bbc/HAVEL PARTNERS_SK_logo_inverzni.png
Zdroj: HAVEL & PARTNERS

Michal Kľučár posilňuje na pozícii associated partnera slovenský tím ONE FAMILY OFFICE. Pod vedením partnerov Jaroslava Havla, Davida Neveselého a Petra Bálinta je Michal Kľučár spolu s associated partnerom Štěpánom Štarhom priamo zodpovedný za vedenie ONE FAMILY OFFICE na Slovensku. Na slovenský trh priniesol začiatkom roka 2024 inovatívny multi family office nový rozmer v oblasti profesionálnej správy a ochrany majetku. Pre bonitné rodiny a jednotlivcov zabezpečuje komplexné poradenské služby s medzinárodným presahom a maximálnym klientskym komfortom.

ONE FAMILY OFFICE vznikol v spolupráci s najväčšou česko-slovenskou advokátskou kanceláriou HAVEL & PARTNERS. Združený majetok zakladateľov, partnerov a obmedzeného okruhu obchodných priateľov, ktorí sa podieľajú na platforme ONE FAMILY OFFICE, dosahoval k 1.1.2024 hodnotu 350 mil. USD.  Spojením s ďalšími predbežne dohodnutými partnermi by počas roka 2024 mal dosiahnuť miliardu USD, ktorá je nevyhnutná pre dlhodobé úspešné pôsobenie na medzinárodnom trhu.

Celý tím tvorí 15 špičkových investičných profesionálov s mimoriadnymi skúsenosťami so zahraničia (Goldman Sachs, J.P. Morgan, Credit Suisse, Erste Bank Austria Creditanstalt), aj z najväčších česko-slovenských finančných skupín či tzv. Veľkej štvorky, vrátane 4 partnerov, ktorých majetok tvorí základ ONE FAMILY OFFICE. Investičný tím podporuje tím skupiny pre privátnych klientov advokátskej kancelárie HAVEL & PARTNERS, ktorý sa skladá z cca 50 právnych, daňových a účtovných poradcov s výnimočným know-how v oblasti služieb správy a ochrany majetku.

 „Michal Kľučár prináša do ONE FAMILY OFFICE viac ako 15 rokov manažérskych skúseností na pozícii špičkového ekonóma. Našim obchodným partnerom je schopný poskytnúť výnimočné analytické zázemie a využívať pre nich najlepšie informácie ohľadom investičných príležitostí. Identifikuje a posudzuje konkrétne obchodné príležitosti zodpovedajúce ich aktuálnej stratégii či momentálnym potrebám a realizuje investičné zámery“, hovorí o zapojení Kľučára Jaroslav Havel, partner ONE FAMILY OFFICE a tiež riadiaci partner advokátskej kancelárie HAVEL & PARTNERS.

Od roku 2008 bol Michal Kľučár súčasťou úzkeho interného tímu pre fúzie a akvizície, ktorý realizoval celý rad strategických akvizícií, na základe ktorých vznikla skupina Energetický a průmyslový holding (EPH, 2022 EBITDA 4 mld. EUR). Zároveň pôsobil ako člen senior manažmentu na pozíciách člena predstavenstva, finančného riaditeľa a zástupcu generálneho riaditeľa na Slovensku, v Poľsku a vo Švajčiarsku v spoločnostiach s kumulatívnou EBITDA presahujúcou 1 mld. EUR, prevažne v oblasti energetiky a infraštruktúry. Je absolventom Vysokej školy ekonomickej a ČVUT v Prahe.


Michal Kľučár

Slovenský tím ONE FAMILY OFFICE

Slovenský tím momentálne tvoria 4 seniorní investiční profesionáli, partner Peter Bálint pôsobiaci v Dubaji a na Slovensku, associated partner Michal Kľučár pôsobiaci v Bratislave a Brne, senior wealth manažér Jakub Vrbovský pôsobiaci v Prahe a Zürichu, investičný manažér Jan Hladký pôsobiaci v Prahe a osem seniorných poradcov – právnikov a daniarov advokátskej kancelárie Havel & Partners vedených v Bratislave partnerom Štěpánom Štarhom. V Bratislave, kde má advokátska kancelária mimoriadne rozsiahlu klientelu na Slovensku, vrátane podstatnej časti najbohatších Slovákov podľa časopisu Forbes, v podstatnom rozsahu pôsobí aj spoluzakladateľ One Family Office Jaroslav Havel spolu s partnerom Davidom Neveselým. 

Medzinárodný dosah

ONE FAMILY OFFICE prináša komplexné právne poradenstvo a súvisiace daňové služby slovenským i českým klientom pri medzinárodných investíciách zodpovedajúcich rozsahu služieb najúspešnejších medzinárodných právnických firiem a najkomplexnejšej medzinárodnej podpore dostupnej pre české a slovenské advokátske kancelárie. Klienti majú prístup k medzinárodným aj lokálnym znalostiam a odbornosti prostredníctvom viac ako 90 tisíc právnikov v približne 160 krajinách sveta. Tento typ služieb je poskytovaný v 12 jazykoch a experti spolupracujúceho tímu klientom asistovali v takmer 110 krajinách sveta v kooperácii s poprednými medzinárodnými právnickými firmami v Európe, Ázii, Severnej Amerike, Afrike aj Austrálii

„Pri zostavovaní nášho unikátneho investičného tímu sme prihliadali na náš základný záujem, a to je diverzifikácia majetku ako partnerov multi family office, tak našich obchodných partnerov, mimo Slovensko a Českú republiku. Dosiahli sme to v spolupráci s elitnými finančnými odborníkmi v kľúčových svetových finančných centrách ako je New York, Silicone Valley, Londýn, Frankfurt, Zürich, Viedeň, Dubaj, Singapur a  Hongkong. Prostredníctvom ONE FAMILY OFFICE chceme predstaviť príležitosti, ktoré sú doteraz v našom regióne málo dostupné - najmä v oblasti private equity, venture kapitálu, hedgeových fondov či iných alternatívnych investícií,“ dodáva Jaroslav Havel.

Štruktúra ONE FAMILY OFFICE v zahraničí investuje a plánuje investovať do akcií, dlhopisov, ale aj do špičkových hedgeových fondov, private equity fondov a venture kapitálových fondov, najmä v USA a na globálnych trhoch. Taktiež do individuálnych privátnych dealov v oblasti venture kapitálu, growth equity, IPO na zahraničných burzách, či do nehnuteľnostných fondov alebo individuálnych nehnuteľností. Spolu s riadiacim partnerom HAVEL & PARTNERS Jaroslavom Havlom sú ďalšími partnermi ONE FAMILY OFFICE David Neveselý, partner advokátskej kancelárie HAVEL & PARTNERS; riaditeľka investičnej spoločnosti Verdi Capital Kateřina Zychová, ktorá má mnohoročné skúsenosti s prácou pre veľké investičné banky na newyorskej Wall Street a v londýnskom City, a Peter Bálint, ktorý prichádza z najväčšieho slovenského single family office.

Inšpiráciou pre založenie ONE FAMILY OFFICE boli najmä zásady Warrena Buffetta a Charlieho Mungera zo spoločnosti Berkshire Hathaway, ktorí sú považovaní za najlepších investorov od 2. svetovej vojny. Koncept vychádza aj z princípov Raye Dalia, ktorý vybudoval spoločnosť Bridgewater, jednu z najvýznamnejších súkromných spoločností v Spojených štátoch.


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk