Poslať článok e-mailom

E-mail príjemcu:*
Vaše meno:*
E-mail odosielateľa:*
*) povinné položky
16.9.2022
ID: 5556

Tím HAVEL & PARTNERS pre oblasť M&A a korporátneho práva posilnila na pozícii counsel Petra Čorba Stark

f29b9ac68eb694e99723d098ba8ef01e/HAVEL PARTNERS_SK_logo_inverzni.png
Zdroj: HAVEL & PARTNERS

Transakčný tím HAVEL PARTNERS, ktorý je s takmer 80 právnikmi najväčší a najskúsenejší v strednej Európe, rozšírila na pozícii counsel Petra Čorba Stark. V poradenskej skupine, ktorá sa vďaka schopnostiam a výkonnosti svojich odborníkov dlhodobo umiestňuje na popredných priečkach v počte realizovaných transakcií na slovenskom, českom i stredoeurópskom právnom trhu, sa Petra bude zameriavať predovšetkým na oblasť M&A a korporátneho práva, vrátane oblasti venture kapitálu.

Petra sa špecializuje na akvizície a predaje spoločností, právo obchodných spoločnosti a kapitálové trhy. V oblasti akvizícií a predajov sa zúčastnila radu transakcií, najmä v odvetviach telekomunikácií, dopravy, energetiky, výroby a private equity. V oblasti korporátneho práva sa špecializuje najmä na reorganizácie a premeny obchodných spoločností, poradenstvo pri organizovaní valných zhromaždení a práv akcionárov, ako aj otázky corporate governance. V oblasti kapitálových trhov sa Petra zameriava predovšetkým na nakladanie s cennými papiermi a ponuky na prevzatie.

„Transakčné poradenstvo je našou vlajkovou loďou už od založenia kancelárie v roku 2001. Vďaka systematickému rozvoju odborného know-how, tímu zloženého zo špičkových právnikov, ale taktiež proaktívnemu a ľudskému prístupu, sme mohli za posledných 16 rokov realizovať viac než 800 transakcií v hodnote 32 miliárd eur. Teší ma, že náš unikátny tím pre oblasť fúzií a akvizícií a korporátneho práva doplní Petra Čorba Stark, ktorá svoje viac ako dvadsaťročné skúsenosti získavala vo významných advokátskych kanceláriách, pričom posledných päť rokov viedla korporátny tím medzinárodnej advokátskej kancelárie na Slovensku“, komentuje nástup kolegyne riadiaci partner kancelárie Jaroslav Havel.

Petra Čorba Stark získala titul magister práv na Právnickej fakulte Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Pred nástupom do advokátskej kancelárie Havel & Partners v roku 2022 pracovala vo významnej medzinárodnej advokátskej kancelárii, viedla korporátny tím a špecializovala sa na transakčné poradenstvo a obchodné právo vrátane verejného obstarávania. Predtým pracovala vo významnej slovenskej kancelárii aj ako interný právnik pre najväčšiu petrochemickú spoločnosť na Slovensku.

Prestížna medzinárodná ratingová agentúra Legal 500 zaraďuje Petru medzi najlepšie právničky, keď ju ocenila vďaka jej skúsenostiam v oblasti M&A, inovatívnych podnikových reštrukturalizácií, zložitých obchodných prípadov, verejného obstarávania a štátnej pomoci ako partnerku novej generácie pre oblasť obchodného práva, fúzií a akvizícií a korporátneho práva.

 


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk