1.3.2024
ID: 6013

Tržby advokátskej kancelárie HAVEL & PARTNERS v roku 2023 výrazne presiahli miliardu korún

eedabf40ec03c5c2a125f167ccea5e82/HAVEL PARTNERS_SK_logo_inverzni.png
Zdroj: HAVEL & PARTNERS

Najväčšia nezávislá právnická firma v strednej Európe HAVEL & PARTNERS zaznamenala za minulý rok znovu vynikajúce hospodárske výsledky. Celkový obrat kancelárie v roku 2023 predstavoval 1 183 mil. Kč (46,8 mil. eur). Výnosy za čisté právne a daňové služby v Česku a na Slovensku rástli o 16,4 %. Obdobne vysokým dvojciferným tempom rástol aj zisk. Obrat celej skupiny, do ktorej spadajú aj inkasná agentúra Cash Collectors a ďalšie špecializované služby, presiahol podľa predbežných výsledkov 1,5 mld. Kč (59,2 mil. eur)

K výrazne pozitívnemu trendu prispeli predovšetkým ekonomické výsledky skupín zameraných na poradenstvo v oblastiach venture kapitálu, technologického práva a verejného obstarávania. Rástli ale aj skupiny venujúce sa bankovníctvu a financiám, reštrukturalizáciám a insolvenciám či súdnym sporom. Mimoriadne žiadané boli v minulom roku právne a daňové služby pre privátnych klientov, zahŕňajúce najmä poradenstvo v oblasti profesionálnej správy, ochrany a administrácie majetku. S tým súvisí aj významné rozšírenie portfólia takto zameraných služieb v podobe založenia ONE FAMILY OFFICE, teda multi family office ponúkajúceho komplexný servis pre bonitných klientov.

„Vlaňajší rok priniesol z ekonomického pohľadu opäť mnoho premien, neistôt a výziev, na ktoré sme museli rýchlo a efektívne reagovať,“ bilancuje riadiaci partner kancelárie Jaroslav Havel. „Tieto aspekty majú priamy vplyv na biznis a našou úlohou bolo a naďalej bude sústrediť sa plne na aktuálne klientske potreby a ich nuansy. Len tak môžeme ako kancelária dosahovať vysoké ekonomické čísla,“ dodáva.

Úspechy HAVEL & PARTNERS a vysokú úroveň poskytovaných služieb navyše podčiarkuje aj zisk mnohých ocenení, vrátane najprestížnejších tuzemských titulov Právnická firma roka 2023 pre domácu kanceláriu a Právnická firma roka 2023 za najlepšie klientske služby. Kancelária v minulom roku taktiež získala v slovenskej súťaži Právnická firma roka hlavnú cenu pre najlepšiu medzinárodnú advokátsku kanceláriu. Celkovo s počtom viac ako piatich desiatok titulov v českej i slovenskej súťaži je tak HAVEL & PARTNERS najúspešnejšou a najkomplexnejšou advokátskou kanceláriou v Českej republike.


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk