Poslať článok e-mailom

E-mail príjemcu:*
Vaše meno:*
E-mail odosielateľa:*
*) povinné položky
3.3.2023
ID: 5691

Tržby HAVEL & PARTNERS v roku 2022 prekročili miliardu

26b83f0ce1911b1a163cc52d502d5120/HAVEL PARTNERS_SK_logo_inverzni.png
Zdroj: HAVEL & PARTNERS

Tržby za predaj právnych a daňových služieb HAVEL & PARTNERS, najväčšej nezávislej právnickej firmy v strednej Európe, v roku 2022 predstavovali 1 058 mil. Kč (45 mil. EUR). Celkový obrat kancelárie medziročne rástol o viac ako 11 %. V rámci českých kancelárií zodpovedal medziročný nárast obratu necelým 10 %, v slovenskej kancelárii potom 17 %. Výrazný rast dosiahla najmä oblasť daňových služieb, kde obrat narástol o 53 %. Obrat celej skupiny, ktorá zahŕňa aj inkasnú agentúru Cash Collectors a špecializované služby daňového poradenstva, presiahol 1 250 mil. Kč (53,2 mil. EUR).

„Naša kancelária rastie obratovo aj personálne nepretržite od svojho vzniku v roku 2001. Obratovo sme v roku 2022 rástli opäť dvojciferne, tržby prekročili hranicu 1 mld. Kč a rástol aj počet našich klientov, ktorých je aktuálne viac ako 3000,“ hovorí riadiaci partner kancelárie Jaroslav Havel. K navýšeniu obratu kancelárie v minulom roku pozitívne prispela najmä špecializovaná skupina na oblasť daní, ktorá výrazne rástla nielen obratovo, ale aj personálne. Rastúci trend ekonomických výsledkov podporilo aj poradenstvo v oblastiach venture kapitálu či technologického práva, čo sú odbory, ktoré v posledných rokoch zaznamenávajú rekordné investície. Veľmi žiadané boli v minulom roku aj služby pre privátnych klientov zamerané na správu a ochranu majetku. A rástli tiež skupiny, ktoré sa venujú nehnuteľnostnému právu, reštrukturalizáciám a insolvenciám či súdnym sporom.

Hoci obratovo kancelária v roku 2022 rástla, došlo v porovnaní s rokom 2021 k miernemu poklesu zisku o cca 5 %. „Dôvodom poklesu zisku je najmä rast personálnych a investičných nákladov. V minulom roku sme v súvislosti s infláciou navyšovali odmeny, a predovšetkým zásadne rozširovali tím, ktorý tak s počtom 320 právnikov a daňových poradcov upevnil pozíciu najsilnejšieho tímu na českom a slovenskom advokátskom trhu. Navyšovali sme aj náklady na investície do ďalšieho rozvoja kancelárie, či už do nových technológií alebo napríklad do rozširovania priestorov,“ dopĺňa Jaroslav Havel.

O kvalite poskytovaných služieb, ktoré prispievajú ku kontinuálnemu hospodárskemu rastu HAVEL & PARTNERS, svedčia aj domáce a medzinárodné ocenenia, ktoré kancelária v roku 2022 získala. V súťaži Právnická firma roku v Českej republike HAVEL & PARTNERS tretíkrát po sebe získala hlavné ocenenie pre domácu kanceláriu a rovnako tak aj cenu za najlepšie klientske služby. Za najlepšiu českú advokátsku kanceláriu bola vyhlásená tretíkrát po sebe aj v prestížnom globálnom rebríčku Chambers Europe Awards. V slovenskej súťaži Právnická firma roka potom získala hlavnú cenu v kategórii medzinárodná advokátska kancelária a zároveň sa rovnako ako v predchádzajúcich dvoch rokoch stala znovu klientsky najobľúbenejšou kanceláriou na Slovensku.


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk