19.6.2023
ID: 5782

Už po piaty raz v rade získala J&T BANKA ocenenie Burzy cenných papierov v Bratislave za najväčší obrat obchodov

8e725ee33699375d1229925a5d0aacee/20230615_153613.jpg
Zdroj: J&T BANKA, a.s.

Počas piatich rokov, kedy banka získala Ocenenie Burzy cenných papierov v Bratislave za najväčší obrat obchodov, uskutočnila na burze obchody celkovo za viac ako 2,5 miliardy eur. Väčšinu z nich tvorili nákup a predaj dlhopisov.

V minulom roku dosiahla výška obchodov J&T BANKY na bratislavskej burze 473 miliónov eur, čo predstavuje takmer tri štvrtiny zo všetkých obchodov na burze.

„Stať sa najväčším obchodníkom na bratislavskej burze predstavuje významný úspech, no obhájiť toto ocenenie a dokonca päť krát po sebe, je skutočným potvrdením dominancie J&T BANKY v oblasti investícií a privátneho bankovníctva. Tento úspech si cením o to viac, že sme minulý rok zaznamenali nepriaznivú situáciu v oblasti investovania; či už išlo o prepad svetových akciových trhov, sprísňovanie menových politík centrálnych bánk alebo neštandardne vysokú infláciu. Napriek tomu sa nám minulý rok podarilo zavŕšiť mimoriadne úspešne vďaka dôvere našich klientov a poctivej práci našich bankárov. Toto ocenenie je toho dôkazom, no zároveň ho vnímame aj ako záväzok, aby sme v spolupráci s emitentmi aj naďalej ponúkali klientom kvalitné produkty, ktorým investori budú dôverovať.“ hovorí riaditeľka J&T BANKY na Slovensku Anna Macaláková.

Burza cenných papierov v Bratislave udeľuje ocenenia už od roku 1998, keď ich po prvýkrát odovzdali pri príležitosti 5. výročia začiatku obchodovania na bratislavskej burze.

 


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk