24.4.2017
ID: 3676upozornenie pre užívateľov

Summit predsedov parlamentov otvorí hodnotenie slovenského predsedníctva

Hodnotenie slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie (EÚ) a jeho parlamentnej dimenzie či zriadenie Spoločnej parlamentnej kontrolnej skupiny pre kontrolu činnosti Europolu. O tom budú dnes hovoriť predsedovia parlamentov členských štátov Európskej únie na summite, ktorý sa koná v Bratislave.

Na konferencii okrem iných vystúpia aj predseda Európskeho parlamentu Antonio Tajani a podpredseda Európskej komisie pre pracovné miesta, rast, investície a konkurencieschopnosť Jyrki Katainen.

Na summit prišlo takmer 300 delegátov zo všetkých krajín EÚ. Účasť na podujatí potvrdilo 45 zahraničných delegácií, z toho 29 predsedov parlamentov, 11 podpredsedov a päť delegácií bude zastúpených na nižšej úrovni. Na rokovanie prišli aj zástupcovia parlamentov z krajín, ktoré ešte nie sú členmi EÚ, ale sa o vstup usilujú.

"Národná rada SR pri všetkej zodpovednosti pripravila večer a najmä dnešné podujatie, za ktoré sa Slovensko nebude musieť hanbiť," povedal o akcii predseda Národnej rady SR Andrej Danko. Zdôraznil, že summit je povinnou akciou v rámci predsedníctva.

Šéfovia parlamentov sa dnes dotknú aj otázky vývoja Európskej únie. Zrejme budú hovoriť aj o francúzskych prezidentských voľbách či brexite.

Zdroj: TASR, 24.4.2017

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk