4.8.2014
ID: 2340upozornenie pre užívateľov

Udalosti uplynulého týždňa

Prokuratúra by sa mala personálne posilniť. Prisľúbil to po rokovaní vlády minister financií Peter Kažimír (Smer-SD). Reagoval na minulotýždňové slová generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, že prokuratúre chýbajú prokurátori.

VLÁDA

Minister financií P. Kažimír prisľúbil zvýšenie počtu prokurátorov
28. júla (TASR) – Prokuratúra by sa mala personálne posilniť. Prisľúbil to po dnešnom rokovaní vlády minister financií Peter Kažimír (Smer-SD). Reagoval na minulotýždňové slová generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, že prokuratúre chýbajú prokurátori.

Uvoľnila prvé tri milióny eur pre Vrátnu dolinu postihnutú povodňou
28. júla (TASR) – Vláda SR dnes na mimoriadnom zasadnutí odsúhlasila prvú časť finančnej pomoci na odstránenie následkov minulotýždňovej živelnej pohromy vo Vrátnej doline. Z celkových 3,06 milióna eur získal Žilinský samosprávny kraj 1,8 milióna eur a obec Terchová 1,26 milióna eur.


NÁRODNÁ RADA

Sulíkovci pripravia novelu rokovacieho poriadku parlamentu
28. júla (TASR) – Sloboda a solidarita (SaS) pripraví novelu Rokovacieho poriadku Národnej rady (NR) SR, ktorej cieľom je umožniť europoslancom vystupovať v pléne parlamentu. V diskusnej relácii na portáli Teraz.sk to povedal poslanec Európskeho parlamentu (EP) a predseda SaS Richard Sulík.


Pozn.:

MZV: Slovenský rezort diplomacie odporúča občanom SR, aby opustili Líbyu
29. júla (TASR) - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR opätovne upozorňuje slovenských občanov na kritickú bezpečnostnú situáciu v Líbyi. Vláda nemá kontrolu nad bezpečnostnou situáciou a v krajine prebieha ozbrojený konflikt medzi znepriatelenými milíciami. Pobyt cudzincov v krajine je preto spojený s vysokým rizikom ohrozenia života. Tlačový odbor rezortu diplomacie to uviedol v dnešnom stanovisku.

MV SR: Vyhlási tretie kolo zbraňovej amnestie
30. júla (TASR) - Minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) opäť vyhlási takzvanú zbraňovú amnestiu. Podrobnosti by mal oznámiť vo štvrtok (31.7.) na tlačovej konferencii.

RADÍME: Zákon chráni spotrebiteľov pred neprijateľnými podmienkami v zmluvách
30. júla (TASR) - Spotrebiteľa chráni zákon pred neprijateľnými podmienkami zo strany dodávateľa tovaru alebo služieb. Pre TASR to povedala advokátka Jana Martinková s tým, že spotrebiteľ nemôže ani očakávať, že bude o všetkých zmluvných podmienkach pri uzatváraní zmluvy osobne informovaný. "Vzhľadom na toto nerovné postavenie sa zákon snaží chrániť spotrebiteľa tým, že dodávateľom zakazuje vkladať do zmlúv takzvané neprijateľné podmienky," zdôraznila Martinková.

Sudcovská rada pri KS B. Bystrica zaslala podnet verejnej ochrankyni práv
1. augusta (TASR) – Sudcovská rada pri Krajskom súde (KS) v Banskej Bystrici zaslala vo štvrtok (31.7.) podnet verejnej ochrankyni práv Jane Dubovcovej na podanie návrhu na Ústavný súd na začatie konania o súlade zákona NR SR č. 195/2014 Z. z. zo 4. júla 2014, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 385/2000 Z. z. o sudcoch a prísediacich a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony s Dohovorom o ochrane ľudských práv a základných slobôd a Ústavou SR. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa KS v Banskej Bystrici Nina Spurná. Sudcovská rada zároveň žiada, aby verejná ochrankyňa navrhla pozastavenie účinnosti týchto ustanovení.

Zdroj: TASR

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk