10.2.2016
ID: 3214upozornenie pre užívateľov

Udalosti uplynulého týždňa

Vytvoriť a zabezpečiť podmienky pre stabilizáciu a riadne fungovanie Centra právnej pomoci. To je cieľ vlády, ktorá schválila koncepciu centra na nasledujúce dva roky.

VLÁDA

Schválila opatrenia na stabilizáciu Centra právnej pomoci
3. februára (TASR) – Vytvoriť a zabezpečiť podmienky pre stabilizáciu a riadne fungovanie Centra právnej pomoci. To je cieľ vlády, ktorá dnes schválila koncepciu centra na nasledujúce dva roky.

Na riešenie migračnej krízy prispeje SR do rôznych fondov 5,3 mil. eur 
3. februára (TASR) - Na riešenie príčin a dôsledkov súčasnej migračnej krízy vláda SR v priebehu roka zaplatí 5,3 milióna eur do fondov EÚ a systému OSN. Odsúhlasila to na svojom dnešnom rokovaní. Ministerstvo financií má túto sumu uvoľniť ministerstvu zahraničných vecí do 15. apríla.

Na rozvojovú spoluprácu pôjde tento rok vyše 77 miliónov eur
3. februára (TASR) – Slovensko by tento rok malo vynaložiť na oficiálnu rozvojovú spoluprácu (ODA) vyše 77 miliónov eur. Z toho na bilaterálnu rozvojovú pomoc pôjde viac ako 16 miliónov eur. Dnes to schválila vláda.


NÁRODNÁ RADA

Požiadavky učiteľov sa majú riešiť po voľbách, výbor na to vyzval strany
2. februára (TASR) - Problematika učiteľských platov a financovania školstva sa má riešiť až po marcových parlamentných voľbách. Vyplynulo to z dnešného viac ako dvojhodinového mimoriadneho zasadnutia Výboru NR SR pre vzdelávanie, mládež, vedu a šport, ktorý zasadol z podnetu opozičných poslancov. Členovia výboru odhlasovali výzvu pre všetky kandidujúce politické strany, aby deklarovali verejný záväzok prijať národný vzdelávací program na roky 2016 až 2020 s časovým harmonogramom aj potrebným finančným zabezpečením.


Pozn.:

Slovenskí europoslanci súhlasia s dôraznejšou ochranou vonkajších hraníc EÚ
3. februára (TASR) - Poslanci Európskeho parlamentu (EP) v utorok počas rozpravy o migračnej kríze a hrozbách pre schengenskú zónu uviedli, že EÚ a jej členské štáty musia prekonať strach a vnútorné rozpory, aby boli schopní efektívne zvládnuť prílev migrantov. K tejto téme sa vyjadrili aj slovenskí europoslanci.

Prezident do parlamentných volieb nerozhodne o kandidátoch na ústavných sudcov
4. februára (TASR) – Prezident SR Andrej Kiska zatiaľ nerozhodne o kandidátoch na ústavných sudcov. O tom, ako bude ďalej postupovať, chce bezprostredne po marcových parlamentných voľbách hovoriť so zvolenými predstaviteľmi parlamentných politických strán do Národnej rady SR. Uviedol to dnes počas príhovoru k Ústavnému súdu SR v Prezidentskom paláci.

I. MACEJKOVÁ: Rozhodnutia ÚS SR sú záväzné pre všetkých účastníkov konania
5. februára (TASR) - K problematike menovania sudcov Ústavného súdu Slovenskej republiky (ÚS SR) a s ním súvisiacimi dvoma rozhodnutiami, Ústavný súd zaujal svoj postoj v stanovisku z mája 2015. Konštatuje sa to v stanovisku predsedníčky ÚS SR Ivetty Macejkovej zaslanom do redakcie TASR.

Zdroj: TASR

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk