4.4.2016
ID: 3264upozornenie pre užívateľov

Udalosti uplynulého týždňa

Vláda vymenovala ďalších štátnych tajomníkov na päť ministerstiev. Na rezort spravodlivosti nastupuje staronová tajomníčka Mária Kolíková, ktorá v tejto funkcii pôsobila počas vlády Ivety Radičovej, keď rezortu šéfovala súčasná ministerka Lucia Žitňanská (Most-Híd).

VLÁDA

Programové vyhlásenie sa na rokovanie kabinetu má dostať do 13. apríla
30. marca (TASR) - Premiér Robert Fico (Smer-SD) má do 13. apríla predložiť na rokovanie kabinetu návrh programového vyhlásenia vlády. Rozhodli o tom ministri na svojom dnešnom prvom rokovaní.

Vymenovala ďalších štátnych tajomníkov
30. marca (TASR) - Vláda dnes vymenovala ďalších štátnych tajomníkov na päť ministerstiev. Na rezort spravodlivosti nastupuje staronová tajomníčka Mária Kolíková, ktorá v tejto funkcii pôsobila počas vlády Ivety Radičovej, keď rezortu šéfovala súčasná ministerka Lucia Žitňanská (Most-Híd).

Vyčlenila 2,5 milióna eur pre Martin, ktorý je v nútenej správe
30. marca (TASR) – Mestu Martin poputuje finančná výpomoc vo výške 2,5 milióna eur. Rozpočtové opatrenie dnes prijala nová vláda na svojom prvom zasadnutí.

M. Pažinková končí ako šéfka ÚDZS, rezignovala 
30. marca (TASR) - Šéfka Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) Monika Pažinková končí vo funkcii. "Dnešným dňom podala predsedníčka ÚDZS rezignáciu vláde, to znamená, že jej funkcia zaniká 30. aprílom v zmysle zákona," povedal po dnešnom rokovaní kabinetu minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD).


OSTATNÉ

Slovenské rádiá musia oddnes hrať viac slovenskej hudby
1. apríla (TASR) - Pre slovenské rádiá platí dnešným dňom povinnosť zaradiť do vysielania viac slovenskej hudby. Priniesla ju novela zákona o vysielaní a retransmisii, ktorá dnes nadobudla účinnosť.

Ústavný súd vlani priznal pre súdne prieťahy odškodné viac ako 666.000 eur
1. apríla (TASR) – Ústavný súd (ÚS) SR v roku 2015 konštatoval v 221 nálezoch porušenie základného práva sťažovateľov na prerokovanie veci bez zbytočných prieťahov a práva na prejednanie veci v primeranej lehote. Zároveň priznal sťažovateľom primerané finančné zadosťučinenie v sume 666.603 eur.


Zdroj: TASR

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk