Poistné právo pre ekonómov

Poistné právo pre ekonómov

Autor: Lujza Jurkovičová, Marián Kropaj, Dušan Holub, Hana Magurová, Andrea Slezáková, Lenka Vačoková, Mária Veterníková, Martin Winkler


Nakladateľstvo: Wolters Kluwer


Dátum vydania: 14. 5. 2020



Vysokoškolská učebnica „Poistné právo pre ekonómov" zapĺňa doterajšiu medzeru v študijnej literatúre a prináša prehľad slovenskej právnej úpravy tak, aby sa študenti, ako aj odborná verejnosť vedeli orientovať v tak zložitej oblasti, akou je poistné právo.
Učebnica predkladá výklad kľúčových pojmov a zameriava sa na slovenskú právnu úpravu v kontexte jej historického vývoja, princípov poisťovníctva, ako aj právnej regulácie EÚ, ktorá má v posledných rokoch významný dopad na poistné právo SR.
Učebnica je systematicky rozdelená do 6 kapitol a predstavuje štylisticky jednoliaty text bez vnútorných rozporov. Text je zrozumiteľný, prehľadný a umožňuje jasnú orientáciu v danej oblasti.
Originalita diela spočíva vo vytvorení komplexného obrazu o platnej právnej úprave v oblasti poistného práva a snahe autorov vytvoriť systematický a komplexný prehľad tejto právnej úpravy.
Vysokoškolská učebnica „Poistné právo pre ekonómov" svojím prehľadným spracovaním a zrozumiteľným výkladom môže poslúžiť aj ako učebná pomôcka pre poslucháčov ekonomických a právnických fakúlt a je určená pre ekonómov, právnikov, širokú odbornú verejnosť a každého, kto sa s problematikou poistného práva stretáva v praxi.