10.10.2018
ID: 4249

Dentons otvorí štvrtú nemeckú kanceláriu v Düsseldorfe

993bd2cb8612cae3dcc058d07305ee98/Dentons.png
Zdroj: Dentons

Celosvetová advokátska kancelária Dentons oznámila, že plánuje otvoriť novú kanceláriu v Düsseldorfe spolu s prijatím dvoch nových partnerov, ktorí prinesú rešpektované skúsenosti v oblasti práva verejného obstarávania, štátnej pomoci EÚ, obchodovania a dodržiavania obchodných noriem rovnako ako aj v oblasti pracovného práva. Bude to štvrtá kancelária spoločnosti Dentons v Nemecku po kanceláriách v Berlíne, Frankfurte a Mníchove, ktorá ponúkne klientom rozsiahle pokrytie najdôležitejších finančných a priemyselných centier v krajine a prístup k najdôležitejšiemu regiónu Európy pre priame zahraničné investície.

"Nemecko je najväčšou ekonomikou v kontinentálnej Európe a zostáva najvyššou globálnou prioritou pre Dentons," povedal Elliott Portnoy, globálny CEO Dentons. "Táto investícia vychádza zo silnej dynamiky našej nemeckej praxe, ktorá je jedným z najväčších úspechov spoločnosti Dentons. Od roku 2015 do roku 2017 naši nemeckí partneri zvýšili príjmy o viac ako 60% a sú na dobrej ceste, aby dvojciferný rast dosiahli aj tento rok.”

Ako hlavné mesto najväčšieho a najhustejšie obývaného regiónu v Nemecku a hlavné mesto spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko, Düsseldorf je hot spot pre investície a prioritný trh pre našich globálnych klientov. Je preto pre nás prirodzenou voľbou ako ďalšia fáza našej stratégie umiestňovania sa na nemeckom trhu," povedal Joe Andrew, globálny predseda Dentonsu.

Andreas Haak bude pôsobiť ako Managing Partner pre Dentons v Düsseldorfe. Mnohé roky pôsobil ako vedúci oddelenia práva hospodárskej súťaže, EÚ a obchodného práva v spoločnosti Taylor Wessing a viedol pracovnú skupinu v oblasti life sciences a zdravotnej starostlivosti. Spolu s Dr. Jörgom Karenfortom bude viesť prax v oblasti práva hospodárskej súťaže, protimonopolného práva a regulatoriky. Posilní a bude ďalej rozvíjať prax verejného obstarávania v Dentonse v spolupráci s Dr. Wolframom Krohnom a Dr. Peterom Braunom. Haak nastupuje do Dentonsu spolu s partnerom Sascha Grosjeanom, ktorý posilní tím pracovného práva.

"Tešíme sa na privítanie takých vysoko kalibrovaných partnerov do nášho tímu, ktorí sú dobre prepojení, a to na národnej i medzinárodnej úrovni. Budú úzko spolupracovať s partnermi v našich ďalších kanceláriách v Nemecku, aby našim klientom poskytli vysokokvalitné, komplexné právne poradenstvo," povedal Managing partner pre Dentons v Nemecku Andreas Ziegenhagen.

"Otvorenie v Düsseldorfe je ďalším krokom našej stratégie umiestniť sa v prvej päťke medzinárodných firiem na tomto kontinente a snahou mať silnejšie zastúpenie v Nemecku. Okrem počiatočného tímu budeme v priebehu niekoľkých nasledujúcich rokov budovať kľúčové skupiny v oblasti korporátneho práva, práva fúzií a akvizícií, private equity, práva duševného vlastníctva a technológií, pracovného práva a súdnych sporov," povedal Tomasz Dąbrowski, CEO Dentons Europe.

Dentons predpokladá, že po otvorení novej kancelárie v Düsseldorfe bude mať vo svojich kanceláriách v Berlíne, Frankfurte, Mníchove a Düsseldorfe spolu viac ako 200 právnikov.



Business Garden Štefánikova
Štefánikova 15
Bratislava, 811 05

Tel.:   +421 2 2066 0111


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk