Poslať článok e-mailom

E-mail príjemcu:*
Vaše meno:*
E-mail odosielateľa:*
*) povinné položky
24.8.2022
ID: 5545

Jaroslav Baier z pozície counsela posilňuje tím HAVEL & PARTNERS pre private equity a venture kapitál

5b1442e242bad0e19259d66d3b4a6372/HAVEL PARTNERS_SK_logo_inverzni.png
Zdroj: Jaroslav Baier

Na pozíciu counsel prišiel do HAVEL & PARTNERS Jaroslav Baier, právnik s dlhoročnými skúsenosťami v oblasti venture kapitálu a private equity, ktorý významne posilní tím najväčšej česko-slovenskej advokátskej kancelárie zameraný na túto oblasť. Jaroslav sa špecializuje na investície do startupov a (bio)technologických spoločností, a ďalej tiež na akvizície (vrátane distressed assets), vytváranie joint-venture štruktúr, premeny a reštrukturalizácie spoločností a podnikov.

„Jaroslav k nám do kancelárie prináša svoje výnimočné know-how z private equity a venture kapitálového trhu. Nielen, že sa ako právnik tejto oblasti intenzívne venuje už niekoľko rokov, ale navyše je sám aj zakladateľom startupu. Náš tím na private equity a venture kapitál, ktorý je najväčší na českom a slovenskom trhu, tak posilňuje predovšetkým poradenstvom startupom. Ich potrebám Jaroslav výborne rozumie. Dokáže kombinovať svoje mimoriadne právne znalosti a podnikateľské a manažérske skúsenosti, a vie tak startupom pomôcť dosiahnuť ich ciele,“ hovorí riadiaci partner Jaroslav Havel.

Jaroslav Baier má taktiež rozsiahle skúsenosti s vytváraním motivačných schém pre top manažment a kľúčových zamestnancov startupov (ESOP), s vytváraním holdingových štruktúr v zahraničí a s poradenstvom pri zahraničnej expanzii českých spoločností. V súčasnej dobe riadi expanziu dvoch českých startupov do EÚ a ďalej do sveta. Aktívne sa zapája do miestnej venture kapitálovej komunity – pre startupy a ich investorov pravidelne prednáša, píše blog a zúčastňuje sa rôznych akcií v odbore.

Venuje sa tiež akvizíciám a predajom problémových aktív (distressed assets). V minulosti sa napríklad podieľal na reštrukturalizácii jednej z najvýznamnejších strojárskych skupín v ČR alebo pred-akvizičnej reštrukturalizácii a následnom predaji popredného českého výrobcu lietadiel.

Jaroslav Baier má dvanásťročnú prax v odbore. Pred príchodom do advokátskej kancelárie HAVEL & PARTNERS pracoval pre českú butikovú kanceláriu zameranú na M&A a poskytoval transakčné poradenstvo, okrem iného, ​​skupine Penta. Pracoval tiež 6 rokov v českej pobočke medzinárodnej advokátskej kancelárie Allen & Overy.


Jaroslav Baier


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk