19.8.2020
ID: 4869upozornenie pre užívateľov

DEAL MONITOR

Prinášame vám prehľad významných mandátov popredných advokátskych kancelárií.

HAVEL & PARTNERS

Niekoľko odborných tímov HAVEL & PARTNERS poskytuje komplexné právne poradenstvo skupine E.ON pri predaji energetickej spoločnosti innogy Česká republika a.s., ktorá je s 1,2 miliónmi odberateľov plynu najväčším distribútorom plynu v Česku a rýchlo rastie aj na trhu predaja elektriny. Novým majiteľom sa stane maďarská spoločnosť MVM Group. Dokončenie transakcie podlieha schváleniu Európskou komisiou. Tá stanovila predaj aktív innogy v Českej republike ako jednu z podmienok minuloročnej paneurópskej transakcie medzi energetickými skupinami RWE a E.ON. Tím HAVEL & PARTNERS vedený partnerom Janom Freyom tvorí advokát Ivo Skolil (M&A/energetika), counsel Josef Žaloudek a jeho tím (Tax), senior advokát David Šmída (korporátne právo), vedúci advokát Albert Tatra (nehnuteľnosti), vedúci advokát Dalibor Kovář a advokát Lukáš Jakoubek (IP/IT), senior advokát Štěpán Černý (bankovníctvo a financie), counsel Petra Sochorová, senior advokát Vojtěch Katzer a advokátka Pavla Kaufmannová (pracovné právo a compliance) a counsel Richard Otevřel (ochrana osobných údajov).


Advokátska kancelária HAVEL & PARTNERS poskytuje komplexné právne poradenstvo bankám Česká spořitelna, Československá obchodní banka a Komerční banka pri vzniku spoločného podniku, ktorý bude v Českej republike s využitím tzv. bankovej identity ponúkať služby elektronickej identifikácie a autentifikácie. Vďaka projektu, za ktorým stoja tri najväčšie české banky a ktorý je zásadnou súčasťou rozvoja e-governmentu, si milióny občanov budú môcť už od roku 2021 vzdialene overovať svoju identitu. Spolupráca na projekte je otvorená aj pre ďalšie banky. Založenie spoločného podniku si v rámci kontroly koncentrácií vyžadovalo povolenie zo strany Európskej komisie. Kladné rozhodnutie bolo vydané 6. augusta a digitalizácii Česka tak nič nebráni. Oznámenie transakcie Európskej komisii a posúdenie ďalších súťažno-právnych aspektov mal na starosti náš špecializovaný tím v zložení Robert Neruda, Lenka Gachová a Vladislav Bernard.

 

ŠKUBLA & PARTNERI

Poskytovanie právneho poradenstva Penta Real Estate pri predaji projektu Bory Business Park rakúskej developerskej spoločnosti Karimpol Group. Pozemok s celkovou výmerou 60-tisíc metrov štvorcových sa nachádza v bratislavskej mestskej štvrti Bory a bol predaný spolu so stavebným povolením. Tím viedol Marián Šulík, Partner.


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk