20.10.2021
ID: 5235upozornenie pre užívateľov

DEAL MONITOR

Prinášame vám prehľad významných mandátov popredných advokátskych kancelárií.

ČECHOVÁ & PARTNERS

Čechová & Partners poskytovala komplexné právne poradenstvo spoločnosti Takeaway.com, poprednému svetovému online rozvozcovi potravín po akvizícii Bistro.sk od Ringier Axel Springer Media AG. Bistro.sk je najväčšia služba rozvozu potravín na Slovensku. Úloha Čechová & Partners pozostávala z predinvestičnej previerky a kompletnej právnej starostlivosti pri štruktúrovaní a uzavretí transakcie, vrátane zmluvnej dokumentácie. Čechová & Partners transakciu úspešne uzavrela a slovenský tím bol vedený partnerkou JUDr. Katarínou Čechovou.

 

MCL

Advokátska kancelária MCL poskytovala poradenstvo spoločnosti Milana Dubca, OMH Mezzanine, pri predaji Bistro.sk, globálnemu lídrovi v donáške jedla, holandskej spoločnosti, Just Eat Takeaway.com za cca 50M EUR.  Bistro.sk je najväčšia donášková služba jedla na Slovensku. Naša úloha zahŕňala okrem prípravy transakčnej dokumentácie pre predaj Bistra.sk, aj komplexné právne a daňové poradenstvo na reštrukturalizáciu spoločnosti Ringier Axel Springer SK. Transakciu viedli partner MCL, Vojtech Pálinkáš a senior advokátka Kamila Turčanová. Na transakcii sa zúčastnila aj senior advokátka Simona Rapavá.

Advokátska kancelária MCL poskytovala poradenstvo spoločnosti Fun Media Group ohľadom akvizície obchodného podielu v spoločnosti Corporate Legal, ktorá vlastní licenciu na vysielanie pre Rádio Vlna. Fun Media Group má vo svojom portfóliu aj známe Fun rádio a najnovšou akvizíciou oldies Rádia Vlna sa tak týždenný počet poslucháčov rádií zvýšil na 1,8 milióna. Transakciu viedla senior advokátka Kamila Turčanová a partner Matej Firický, s podporou koncipientky Nikoly Pavlíkovej.

 


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk