6.4.2017
ID: 3665

Rutina právnych dokumentov: ako ju poraziť?

fe50ae4acd29491191c835e0409a8ff5/preview.png
Zdroj: ABBYY

Komerčné oznámenie

Advokátske kancelárie firemné právne oddelenia každý každučičký deň rutinne pracujú s tisíckami dokumentov – od spisov, zmlúv, záznamov klientov až po patentovú dokumentáciu a archívy prípadov. Aby boli právnici úspešní, musia efektívne zvládať rutinnú manipuláciu s dokumentmi. A ako profesionál ste pravdepodobne často konfrontovaný s týmito problémami.

Úpravy a komentovanie súborov PDF

Keď vám dokumenty prídu vo formáte PDF, zmeny a úpravy v texte sú otravne zložité. Súbor PDF musíte prekonvertovať do formátu Word, zmeniť text a znova ho uložiť ako PDF. Ak denne dostávate desiatky dokumentov, táto nepríjemnosť prerastá na závažný problém.

Ani komentovanie skenovaných dokumentov v PDF nie je jednoduché. Len ťažko sa darí jasne prepojiť vaše komentáre s príslušnými vetami alebo odsekmi.

Porovnávanie dokumentov

Profesionálni právnici sa musia často presvedčiť, že dve verzie toho istého dokumentu sú zhodné. Pomáha to odhaliť bezcharakterného partnera pri podpise zmluvy. Kontrola riadok po riadku je však mrhaním času, ktorému by sa každý právnik rád vyhol.

Vytvorenie digitálnych archívov

Papierové dokumenty predstavujú až 70 % celého toku dokumentov. Niekedy je absolútne nevyhnutné mať so sebou digitálne kópie - pretože je to jediný spôsob, ako rýchlo vyhľadať konkrétny prípad, klienta alebo typ dokumentu. Problém je v tom, že v dokumentoch vo forme naskenovaných PDF alebo fotografií sa nedá hľadať, preto je potrebný špeciálny softvér na optické rozpoznávanie znakov, ktorý papierové dokumenty prekonvertuje na prehľadávateľné súbory PDF, Word alebo v iných formátoch.

Moderný softvér OCR a PDF vám umožní vyriešiť tieto problémy a šetriť svoj čas na dôležitejšie úlohy. FineReader 14, pravdepodobne najznámejší program tohto druhu, napríklad dokonale vyhovuje špecifickým požiadavkám profesionálnych právnikov. Spája v sebe príjemné rozhranie a súbor funkčných možností, s ktorými sa pohodlne pracuje s fotografovanými alebo skenovanými dokumentmi PDF každého druhu.

Tu je niekoľko tipov, ako vám FineReader 14 môže pomôcť pri každodennej práci s dokumentmi:

  • 1. Pomocou moderného softvéru upravujte text, obrázky alebo pridávajte komentár do svojich dokumentov PDF rovnako, ako to vždy robíte so súbormi Word. Pomôže vám to ušetriť naozaj veľa času.
  • 2. Porovnávajte dohôd a zmluvy v rôznych formátoch – napríklad naskenovanú kópiu, PDF či dokonca vytlačené zmluvy. Program rozpozná text, nájde rozdiely a zvýrazní všetky dôležité zmeny.
  • 3. Prekonvertujte svoje skeny, vytlačené dokumenty a súbory PDF do všetkých možných druhov formátu (napríklad Word) alebo na prehľadávateľné súbory PDF (PDF, PDF/A), aby ste vedeli nájsť, prekopírovať a upraviť akékoľvek informácie v texte, tabuľkách alebo obrázkoch.

Firmy z „veľkej štvorky“, právnické firmy EVERSHEDS, Freshfields Bruckhaus Deringer, CLIFFОRD CHANCE i vládne inštitúcie na celom svete už využívajú výhody plynúce z používania FineReadera a vylepšenia procesov toku dokumentov.

Vyskúšajte si ho sami – prevezmite si bezplatnú skúšobnú verziu FineReader a sami sa presvedčte, že práca s dokumentmi môže byť skutočne pohodlná.


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk