Poslať článok e-mailom

E-mail príjemcu:*
Vaše meno:*
E-mail odosielateľa:*
*) povinné položky
9.1.2017
ID: 3562upozornenie pre užívateľov

Udalosti uplynulého týždňa

Preklad podaní a dôkazov v regionálnom alebo menšinovom jazyku v správnom súdnom konaní a civilnom súdnom konaní by mal zabezpečovať súd. Trovy prekladu a tlmočenia by mal hradiť štát. Navrhujú to poslanci Mosta-Híd Gábor Gál, Elemér Jakab, Péter Vörös a Tibor Bastrnák v novelách zákona o Správnom súdnom poriadku a o Civilnom sporovom poriadku.

NÁRODNA RADA 

Most-Híd navrhuje zmeny v používaní jazyka v konaní pred súdmi
4. januára (TASR) - Preklad podaní a dôkazov v regionálnom alebo menšinovom jazyku v správnom súdnom konaní a civilnom súdnom konaní by mal zabezpečovať súd. Trovy prekladu a tlmočenia by mal hradiť štát. Navrhujú to poslanci Mosta-Híd Gábor Gál, Elemér Jakab, Péter Vörös a Tibor Bastrnák v novelách zákona o Správnom súdnom poriadku a o Civilnom sporovom poriadku.


OSTATNÉ

SÚDNA RADA: R. Procházka neuspel v Bruseli pre nedostatok integrity
2. januára (TASR) – Súdna rada SR už pozná dôvody, pre ktoré neprešla kandidatúra Radoslava Procházku na post dodatočného sudcu Všeobecného súdu EÚ v Luxemburgu. Diplomatickou cestou dostala písomné stanovisko poradného výboru Rady EÚ, ktorý vydal v decembri 2016 ku kandidatúre Procházku negatívne stanovisko.

MZ SR: Nemocnice by sa mohli riadiť ako akciovky, avizuje T. Drucker
2. januára (TASR) - Štátne nemocnice a záchranky by sa v budúcnosti mohli riadiť ako akciové spoločnosti. Minister zdravotníctva SR Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) uvažuje, že by v ich mene rozhodoval kolektívny orgán podobne ako v prípade predstavenstva akcioviek.

Nová výška preddavkov na zdravotné poistenie sa platí vo februári
2. januára (TASR) - Samostatne zárobkovo činné osoby (SZČO) a samoplatitelia musia novú výšku preddavku na zdravotné poistenie za január tohto roka zaplatiť do 8. februára. Od januára 2017 sa totiž mení minimálna výška odvodov na zdravotné poistenie, ktorá sa odvíja od výšky priemernej mesačnej mzdy.

Zdroj: TASR

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk