Poslať článok e-mailom

E-mail príjemcu:*
Vaše meno:*
E-mail odosielateľa:*
*) povinné položky
24.9.2019
ID: 4595

Nadácia Thomson a partner siete Nextlaw Refferal Network rozširuje najväčšiu svetovú právnu pro bono sieť

3e218dbaf6522737cc5e0b2372239dbc/Dentons.png
Zdroj: Dentons Europe CS LLP

Globálne pro bono služby TrustLaw, the Thomson Reuters Foundation a Nextlaw Referral Network, najväčšia právna sprostredkovateľská sieť na svete, založená spoločnosťou Dentons a podporovaná proprietárnym algoritmom, ktorý pomáha nájsť najlepšiu právnickú firmu pre klientove konkrétne potreby, ohlasujú nové partnerstvo na rozšírenie praxe právnej pro bono podpory pre mimovládne organizácie a sociálne podniky, ktoré sa zameriavajú na vytváranie sociálnych a environmentálnych zmien.

TrustLaw, svetovo najväčšia globálna pro bono právna sieť, spája mimovládne organizácie a sociálne podniky v 175 krajinách s poprednými právnikmi, ktorí riešia ich právne potreby bezplatne. Nové partnerstvo s Nextlaw Refferal Network umožní TrustLaw doplniť jej existujúcu globálnu sieť o viac než 900 firiem a tímy podnikových právnikov s prístupom k Nextlaw Refferal Network vo viac ako 205 krajinách.

Vďaka rozšíreniu dosahu globálnej siete TrustLaw do viac ako 1500 popredných svetových právnických firiem, pomôže toto partnerstvo vyriešiť rastúcu medzeru medzi dopytom po pro bono právnom poradenstve a počtom firiem schopných poskytnúť ho.

„Neustále hľadáme kreatívne a inovatívne spôsoby, ako zvýšiť náš dosah, šíriť znamenitosť v praxi pro bono a presadzovať sociálnu zmenu vo svete,“ povedal Nick Glicher, Thomson Reuters Foundation COO. „Naše partnerstvo s Nextlaw Referral Network výrazne zväčšuje sieť právnikov, ktorí môžu bezplatne poskytovať svoje poradenstvo a odborné znalosti, zvyšuje a zrýchľuje možnosti spojenia s mimovládnymi organizáciami a sociálnymi podnikmi, čo im zase umožňuje zefektívniť ich činnosti, expandovať do nových krajín a merať ich dopad.“

Okrem toho, že Trustlaw je prínosom pre občiansku spoločnosť tým, že pomáha mimovládnym organizáciám a sociálnym podnikom orientovať sa v ich každodenných právnych potrebách, uľahčuje priekopnícky právny výskum v oblasti pro bono a vytvára právne príručky „osvedčených postupov“ pre sociálny sektor. TrusLaw sa prostredníctvom pro bono zameriava na zlepšenie prevádzkovej efektívnosti mimovládnych organizácii a pomáha pri uvoľňovaní ich zdrojov, aby sa mohli naďalej zameriavať na riešenie sociálnych a environmentálnych otázok. TrustLaw nedávno získala cenu „Best Collaborative Initiative“ na 2019 Lawyer Awards za jej úlohu pri spájaní UK charity 28 Too Many - ktorá sa snaží eliminovať Female Genital Mutilation (FGM)- mrzačenie ženských pohlavných orgánov - s viac ako 120 právnikmi, ktorí robia výskum v oblasti FGM práva v 30 krajinách.

Chambers & Partners nedávno ocenil Nextlaw Refferal Network, založenú spoločnosťou Dentons v roku 2016, ako poprednú globálnu sieť pre sprostredkovanie právnych informácii a začiatkom roka získala ocenenie Globálna sieť roka na Lawyer European Awards.



Business Garden Štefánikova
Štefánikova 15
Bratislava, 811 05

Tel.:   +421 2 2066 0111


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk