Poslať článok e-mailom

E-mail príjemcu:*
Vaše meno:*
E-mail odosielateľa:*
*) povinné položky
20.7.2022
ID: 5484upozornenie pre užívateľov

DEAL MONITOR

Prinášame vám prehľad významných mandátov popredných advokátskych kancelárií.

HAVEL & PARTNERS

Akvizícia aktív farmaceutické skupiny Aspen na Slovensku skupinou Mylan
Pre globálnu farmaceutickú skupinu Mylan naša kancelária na Slovensku poskytovala komplexnú právnu podporu pri nadobudnutí aktív od lokálnej právnickej štruktúry ďalšej významnejšej globálnej farmaceutickej skupiny Aspen. Na transakcii sa podieľali partner Václav Audes a senior advokát Tomáš Navrátil. Mylan je globálna farmaceutická spoločnosť, ktorá po celom svete ponúka portfólio viac ako 7 500 farmaceutických produktov a je jedným z najväčších svetových výrobcov aktívnych farmaceutických látok.

Poradenstvo pri kapitálovej investícii do GREENWAY HOLDING a GreenWay Infrastructure
Naša kancelária zaisťovala pre zahraničných investorov Generation Capital a Helios Fund právne služby pri poskytnutí kapitálovej investície na úrovni polskej materskej spoločnosti GREENWAY HOLDING, ktorá prostredníctvom svojich dcérskych spoločností prevádzkuje sieť nabíjacích čerpacích staníc v Slovenskej republike a Poľsku. Právne poradenstvo, o ktoré sa postarali partner Jan Koval, vedúci advokát Robert Porubský, senior advokátka Elena Jarolímková a advokátky Ivana Gajdošová a Zuzana Hargašová, zahŕňalo due diligence, vyjednávanie transakčnej dokumentácie vrátane nastavenia vzťahov s novými investormi a tiež komplexné poradenstvo súvisiace s financovaním investície zo zdrojov Európskej investičnej banky.

Investícia do spoločnosti CF Group a akvizícia Banh-mi-Ba
V súvislosti s kapitálovým vstupom českého investora Pale Fire Capital zastupoval tím kancelárie v Bratislave spoločnosť CF Group, ktorá prevádzkuje sieť moderných food konceptov, vrátane reštaurácií Regal Burger. Investícia do CF Group dosiahla výšku 2,3 milióna eur a zahŕňa aj akvizíciu podielu v Banh-mi-Ba, kedy CF Group získala podiel v tejto sieti vietnamských reštaurácií. Komplexné právne poradenstvo pri investícii aj akvizícii poskytli CF Group za HAVEL & PARTNERS partner Ondřej Majer a senior advokát Tomáš Navrátil. Nový kapitál využije skupina CF Group na posilnenie marketingu, výskumu, vývoja, náboru i celkového rastu skupiny na Slovensku, v Čechách a najnovšie aj v Abú Zabí.

Právne poradenstvo európskemu výrobcovi a dodávateľovi stavebných materiálov             
V rámci niekoľkých samostatných transakcií, ktorých predmetom bolo nadobudnutie priemyselných a výrobných areálov v Slovenskej republice, pomáhal bratislavský tím kancelárie nášmu klientovi Danucem Slovensko s prípravami transakčnej dokumentácie a aj s podrobnými právnymi previerkami najmä v oblasti práva nehnuteľnosti. Súčasťou právneho tímu boli partner Ondrej Majer, advokátka Ivana Gajdošová a advokát Peter Košecký. Danucem patrí do materskej skupiny CRH Group, ktorá sa radí medzi top lídrov v dodávkach stavebných materiálov. Vďaka tisíckam zamestnancov a partnerov pomáha stavať cesty a obytné a komerčné budovy po celom svete. Z ich materiálov vznikli projekty ako Messner Mountain Museum v Taliansku, futbalový štadión v Atlante či Panorama City v Bratislave.


© EPRAVO.SK – Zbierka zákonov, judikatúra, právo | www.epravo.sk